Reacties

Gefeliciteerd Janny Groen (@volkskrant) — 6 reacties

 1. maar eh, je kunt altijd nog op internet een stuk van hen lezen. of geattendeerd worden door anderen. En zo mis je niet veel. En al ‘mis’ je stukken, ach. life goes on. Er is een goed leven mogelijk zonder VK…

 2. Zeker, waar. Het gaat er om dat er een medium was waar je je enigszins mee kon identificeren en dat je wilde steunen.

 3. Allemaal zo waar, wat je schrijft. Ik deel je kijk en je gevoelens volledig, al ben ik nog niet zover, de emmer loopt nog net niet over bij mij. Grunberg lees ik al een jaar niet meer. Dat scheelt al een hele hoop ergernis. Toch is het een soort kop in het zand steken, want ondertussen lezen hele volksstammen hem nog wel en staan ze dus bloot aan zijn bedenkelijke invloed. Kritische mensen zoals ook jij lezen hem niet meer en daardoor komt hij er weer wat makkelijker van af. Datzelfde geldt dus ook voor zo’n redactie in zijn geheel. Een heleboel mensen waren ooit abonnee en zegden van arren moede op, waarmee elke keer weer een kritisch geluid verdween. Uiteindelijk blijft er een groepje over dat het allemaal naïef tot zich neemt of er volledig hetzelfde over denkt.

  Probleem is dat er zo weinig kranten zijn die wèl ons geluid goed verkondigen.

 4. @Renzo: “Er is een goed leven mogelijk zonder VK…”

  Ja, het veelgebruikte “dan zet je toch de tv uit of zap je naar een andere zender”. Maar het gaat natuurlijk niet om beïnvloeding van Victor, jou of mij. Het gaat om beïnvloeding van hele volksstammen. De tv uitzetten of het abonnement opzeggen scheelt misschien wel ergernis, maar de wereld wordt er niet beter van, eerder slechter, doordat er weer een kritische geest minder oordeelt.

 5. heb je idd gelijk in Victor. Het ging om de steun. En het is idd een heftig afscheid.

  Pvlenth: ik lees wel -en graag- auteurs die me ergeren… zeg geen abonn daarom op enz.

  vreemd karaktertrekje van me, weet ook niet of het altijd zo positief is…