Reacties

Grunberg vliegt een keer te veel uit de bocht. — 5 reacties

  1. Politiek correct denken kun je Grunberg inderdaad niet verwijten. Overigens, de weersverwachtingen vertonen in de komende uren een opvallende overeenkomst met de aanhang van de PVV in de provincies. Donker. Maar ja, wat wil je. Sind Blitze, Sind Donner. Europa is het continent van het NT. Zie je ook in het parlement. Christen & sociaal democraten bijna een absolute meerderheid. Daar gaat vandaag misschien 5% van af. Ik denk/hoop dat neoliberalen meer verliezen. Umberto Eco zei het al: de verschijning van Karl Marx was niet denkbaar zonder de verschijning van de apostel Paulus.

  2. Ik denk dat zijn uitingen als ingezonden brief onder andere naam niet een keer geplaatst zouden worden. Zijn plek op de voorpagina is volledig onterecht.

    Helemaal waar. Hear Hear

    Zijn verweer op jouw reactie zal zijn dat ‘fascisten’ ironisch en/of als hyperbool bedoeld is. Wat Grunberg en de redactie maar niet willen snappen is dat er een heel grote groep lezers is dat die ironie en overdrijving niet ziet en incalculeert.

  3. @pvanlenth

    Ik doe bij Grunberg altijd extra mijn best om de hyperbool of overdrijving te ontdekken. Ik meen van mijzelf te mogen zeggen dat ik daar als consument van heel wat geavanceerde cabarets en cartoons toe in staat ben en denk dat dat voor veel VK lezers geldt. Het lukt niet en ik geloof dan ook niet dat dit beoogd is. Ik weet hoe polcor nog steeds de overhand heeft in de VK-redactie en hoe zij vaak onkritisch godwins publiceren of zelfs steunen. Dat het achteraf als schaamlap wordt gebruikt, dat zal wel.