Reacties

Grondslagen voor een democratische rechtsstaat — 3 reacties

 1. Brrrr!! het artikel met kromme tenen en koude rillingen gelezen, druist in tegen mijn libertarische principes.

  In het artikel staat ” Democratie staat tegenover autocratie, dictatuur,” volgens mij leid democratie juist naar dictatuur, macht corrumpeert!

  Democratie is de dictatuur van de meerderheid die de minderheid met geweld hun mening opdringt.

  Heb geen zin om alle argumenten aan te dragen maar lees bijvoorbeeld “Democracy – the god that failed” geschreven door prof. Dr. Hans Herman Hoppe.

  Democratie lijkt mooi maar is het niet, werkt naar mijn mening alleen in kleine gezelschappen, verenigingen, kleine samenlevingen, waarbij je de keuze hebt om de club of gemeenschap te verlaten.

  Bijvoorbeeld de visvereniging die je kunt verlaten als de meerderheid alleen op snoek wil vissen terwijl jij liever op baars vist.

  Je stem (volmacht) aan een democratisch gekozen vertegenwoordiger geven, die dan met geweld (de overheid het monopoly op geweld zich toe geëigend)  jou gaat vertellen wat je wel en niet mag, dat is toch wel het domste wat een persoon kan doen.

   

 2. @Hans Vanwege mijn democratische inborst heb ik je reactie toegelaten hoewel die niet aan de eisen voldoet. Het druist in tegen je gevoel en zou leiden tot dictatuur. Dit zonder argumenten. Verwijzingen zonder citaat van een nobody tellen niet. Macht corrumpeert vaak maar een ongeordende maatschappij kan niet bestaan. Lees anders nog eens Over de wil van het volk

 3. Beste Victor,

  Het is maar een reactie en geen inhoudelijke hoogstaande scriptie he! Weet dat je reacties op prijs stelt en dat je weet dat je werk wordt gelezen.

  mocht je behoefte aan argumenten hebben. Hiervoor heb ik verwezen naar het boek van Hans Herman Hoppe (beslist geen nobody).

  Denk dat we het ook niet eens worden, lees graag jouw artikelen en visies, ben het er echter totaal niet mee eens, zelfs heel eng!

   

   

  met vriendelijke groet!