Reacties

De onschuld van ’68 — 2 reacties

 1. Als HBS-er bewust de Parijse opstand van 68 nog zien gebeuren en ik verwonderde mij toen al over de ‘domheid’ van de stellingen van de Parijse studenten en de mond vol tanden die de toenmalige politici lieten zien en de kritiekloosheid van de media.

  Dat gevoel had ik ook toen ook bij de Maagdenhuisbezetting en het demoniseren van professor Daudt, waar ik mij toentertijd juist voor zijn studie politicologie had laten inschrijven.

  Ik ben toen overgestapt naar de VU en daar de totalitaire karakter van de zogenaamde wereldverbeteraars aan den lijve ondervonden.

  In grote lijnen met de analyse van Onrust. Wel denk ik dat er toen een serieuze ondergrondse beweging op gang is gebracht om van binnenuit de westerse samenleving te veranderen in op DDR lijkende totalitaire staten die, gezien de waardering voor respectievelijk Stalin, Mao, Pol Pot, Maduro, we in retrospectief over 20 jaar niet verbaasd moeten zijn dat het vooral gruwelijk onderdrukkende totalitaire staten zullen zijn.

  Wat dat betreft is de centrale figuur Frank Marshall Davis de architect van hoe de westerse wereld van binnenuit te veroveren.

  Obama was zijn leerling en zeker de presendentiele kroon op het werk van de stille revolutie. Ook Hillary was in haar studententijd aanhanger.

  Soros waarschijnlijk de financier en in Europa hebben de milieubewegingen, de groenen, met veel succes de tactieken van Davis toegepast met de Frankfurter Schule als filosofische basis. Onderschat de invloed van die filosofie op de linkse politici niet.

  Kenmerk is dat de aanhangers zich nooit zullen uitspreken aanhanger te zijn van die theorieen, maar als je kijkt naar:

  – impact van de Club van Rome
  – de wijze waarop de leugens over de opwarming van de aarde de samenleving zal vernietigen (wie heeft toch die schoolkinderen in ALLE landen zo georchestreerd?
  – het totalitaire machtskarakter van clubjes als de EU (gebaseerd op angstzaaien en leugenachtige propaganda)
  – de machtsovername van het bestuur van de Stad Amsterdam door POL-POT aanhangers.
  – het voeden van de stroom armoedzaaiers vanuit het midden-oosten en Afrika, de organisatie van de mensensmokkel,

  Het lijkt allemaal gebaseerd op de theorieën van Davis en dat betekent dat men ook rekening moet houden dat heel geduldig de centrale posities in onze samenlevingen ingenomen worden door deze ‘aanhangers’. Ik sluit niet uit dat inmiddels onze rechtelijke macht in facto is ‘overgenomen’ het zou in ieder geval verklaren waarom
  de rechters en het OM zo gebiased zijn.

 2. Davis is zeker interessant als invloed zo te lezen, maar ik zie geen spoor van identiteitspolitiek (op amazon). Het is vooral kritiek op het kapitalisme en een foute fellowtraveller. Van maatregelen die het kapitaal onwelgevallig zijn zie ik weinig van terug bij Obama.