Reacties

In de piem gesmoord — 3 reacties

 1. Victor Onrust zet de rel over het seksisme van GeenStijl in de contekst van de strijd tussen man en vrouw, beter gezegd, de strijd tussen de man en vrouw in de westerse maatschappijen. Hij haalt het westerse feminisme erbij, in zijn volgende stuk noemt hij het moderne feminisme hetgeen impliceert dat hij ook een ouderwets feminisme kent.

  Ik ken dat ook, ik wil niet beweren dat er evenveel feminismen zijn als vrouwen, want dan zou het feminisme voor ons mannen geen probleem zijn, en dat is het voor mij wel. Er is echter ook geen wereldwijd feminisme, en als werkzame definitie hanteer ik daarom, het nationale feminisme. Dus in Belgieje iets anders dan in Nederland, ik prefereer het belgiese overigens.

  Binnen Nederland zijn er natuurlijk ook verschillen, dat van Aaf Brandt Cortius is anders dan dat van Katja Schuurman, maar die verschillen negeren we even in dit verhaal.

  Vandaag in de internetpublicatie van de Groene Amsterdammer een verhaal  van Joost de Vries, die het helemaal niet heeft over de man-vrouw verhouding, maar wel over de verhouding tussen de burger en het bedrijfsleven. De burger kan je als lezer lezen als vrouw en het bedrijfsleven met heel veel moeite ook. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat Joost de Vries, boven de partijen staand, tot andere konklusies komt dan Victor Onrust

 2. @Willem Ik begrijp het niet. Heeft de Vries het dan uiteindelijk over het zelfde onderwerp? Anders slaat dat “zelfde conclusies” nergens op. Misschien beter er even een stukje aan te wijden.

 3. de kop van het artikel van Joost de Vries is alsvolgt:

  adverteerders in het nauw

  Loes Reijmer en Rosanne Herzberger tonen gevoel voor strategie

  onderkop: Het aanpakken van het seksistische GeenStijl is niet alleen terecht, Loes Reijmer en Rosanne Herzberger tonen ook gevoel voor strategie. Ze problematiseren de relatie tussen de burger en het bedrijfsleven op een manier zoals dat maar zelden gebeurt.

  tot zover het citaat. Een stukje erover staat al in mijn eerdere reaktie hierboven, een stuk hierover zou ik eerder naar de Groene sturen.