Reacties

Snuffelen aan de PvdA? — 7 reacties

  1. ==Op dat onderwerp kunnen de partijen zonder de PVV best een compromis bereiken.==

    Huh? Dat is toch twee maanden lang gepoogd en op niets uitgelopen?!

  2. Peter van L.: heel lang gelden viel er een kabinet op het woord ´franchise´, de helft van Nederland had nog nooit gehoord van dat woord, waaronder ik. Wat ik nu beweer is dat het migratie-vraagstuk een gekozen breekpunt is, wat morgen geheeld kan worden. Ik denk dus dat er geen twee maanden gepoogd is om hier uit te komen, er is een breekpunt gekozen wat juist heel gemakkelijk te herstellen is. Als de alternatieven niet beter lijken.

  3. Nou, dan ben ik toch wel benieuwd naar de argumentatie van die bewering.

  4. de vier partijen, VVD, CDA,D66 en GroenLinks hebben de afgelopen jaren grote stappen gemaakt op het migratieverhaal, om de kiezers van de PVV tegemoet te komen, dus ze zijn in staat ondergrenzen te overschrijden. Klaver liet zich ontvallen tov de journalisten: nu is er geen kans om eruit te komen. Ik denk dat die opmerking ook de basis is van de vraag van Seegers van de CU, is er een komma of een punt gezet. Nu worden de andere opties onderzocht, waarom na 15 mei? Omdat na de franse presidentsverkiezingen en na Noordrijn-Westfalen duidelijk is dat een andere kwestie, hoe met Europa, veel minder urgent is dan eerder werd gevreesd. Beide onderwerpen, migratie en Europa zijn kwesties die nogal afhangen van ook de buitenlandse politiek. De laatste twee dagen maken de partijen in het formatieproces grotere stappen dan in de twee maanden voor 15 mei.

  5. Uit de Volkskrant: … Kon dat echt niet anders, is de terugkerende zaal uit de vraag (sic): ‘Dat immigratiebeleid waarom je wegliep, dat komt er nu toch. En wat je op andere terreinen wel had kunnen doen, gebeurt nu niet. In de oppositie bereik je hoe dan ook minder.‘ Klaver: ‘Dat is precies het dilemma. De duurzaamheidsagenda moet nu van start gaan. Daarom waren we bereid compromissen te sluiten. Maar niet alles is uit te ruilen. Dan kun je zeggen: zonder ons gaan ze toch ook wel door. Maar ik stap niet in een coalitie vanuit de motivatie om het beleid iets minder erg te maken. Er zijn grenzen waar we niet overheen willen gaan. Heel veel dingen kun je uitruilen. En sommige niet.

    Tsja, dit is wat mij betreft hèt probleem van de groenlinkse mens: Het klimaat héél belangrijk vinden, maar blijkbaar niet belangrijk genoeg vinden om dan maar toe te geven op een onderwerp dat anderen nou juist weer heel belangrijk vinden. Hoezo ‘grenzen waar we niet overheen willen gaan’. Ben je nou bezorgd om het milieu of toch niet echt!

  6. P. van Lenth, ik denk dat GroenLinks jou nog aangenaam gaat verrassen.