Reacties

Emotionele intelligentie zal ons naar de afgrond voeren — 4 reacties

 1. ==We kunnen ons verstand pas op nul zetten als de naastenliefde universeel is. Helaas is dat idee op dit moment nogal op de terugtocht.==

  Hoezo helaas. Of anders helaas tussen quotes: ‘Helaas’

  Ik zou eerder zeggen dat gelùkkig dat idee op dit moment nogal op de terugtocht is. Het hele idee van universele naastenliefde is namelijk utopie over de top. Het zal nooit en te nimmer gaan gebeuren, zelfs niet een enkele dag.

 2. Mijn eigen eerste gedachte over de Geenstijl adverteerders-boycot was deze:

  Journalisten hechten zeer aan een onafhankelijke redactie, dus aan een redactie die zich niet onder druk gezet voelt door een directie of door adverteerders. Dat is op zich een prima houding. Maar des te vreemder is het vervolgens om juist zulke journalisten het woord te zien richten tot adverteerders met de dringende, nee dwingende, boodschap om zich terug te trekken van een concurrent.

  Zulke journalisten vallen bij mij dan wel volledig door de mand.

   

 3. @P. Dat het idee dat universele naastenliefde bestaat hier op de terugtocht is is wel fijn ja, maar als het ooit wereldwijd de standaard zou zijn lijkt me dat de moeite waard.