Reacties

De samenleving wordt geMold — 3 reacties

  1. interessante visie. Ik weet alleen niet of ‘de mensen bij elkaar gebracht moeten worden’. Ik weet niet of dat zo goed is. Net als ‘individualisering’ ook niet per definitie goed of slecht, victor onrust.

  2. @Renzo Het menselijk leven is sociaal en dat ligt in lijn met onze biologische mogelijkheden. Het kweken van menselijke atomen zie ik met afgrijzen aan. Het is niet een wereld die ik mijn kinderen of anderen toewens. Niets is “per definitie” goed of slecht. Goed of slecht zijn juist bij uitstek sociaal bepaald. De teloorgang van het sociale is de teloorgang van normen. Vanuit mijn optiek is dat slecht. Dat wil niet zeggen dat ieder vorm van bij elkaar brengen goed is. Islam brengt mensen behoorlijk bij elkaar maar daar moet ik niet aan denken.