Comments

Een antizionist is een antisemiet — 6 Comments

 1. Helder. Terwijl ik nog iets poog te ‘begrijpen’ van de belediging die de zelfverklaard antizionist zegt te ervaren als ik antisemitisme vermoed, spreek jij duidelijke taal. En terecht, zo vermoed ik. Je redenering is op zijn minst legitiem.
  Ik worstelde met name met het begrip antizionisme. Is dat iets anders dan de Joden geen eigen land gunnen, vroeg ik me af. Ik zocht het uit en kreeg de indruk dat antizionisme daar in elk geval tegenwoordig op neerkomt. Een eeuw geleden konden antizionisten nog betogen dat Joden maar ergens anders dan in het middenoosten moesten gaan wonen. Tegenwoordig is dat een gepasseerd station. Jouw analyse sterkt me.

 2. Bij één van de vele processen tegen Faurisson in Frankrijk zei de rechtbank dat ze nooit hadden geweten dat er zo weinig bewijs voor de holocaust was, maar ja, de Franse wet verbiedt twijfel aan de holocaust, dus moesten ze hem veroordelen.
  Volgens David Finkelstein is David Irving één van de beste tweede wereldoorlog historici, hij zat drie jaar in een Oostenrijkse cel omdat hij van mening is dat er nooit mensen in gaskamers zijn omgebracht, alleen luizen.
  In de loop der tijden zakte het aantal Auschwitz doden van vier naar één miljoen, de zes miljoen bleef gelijk.
  De kennis van Lenth op holocaust gebied is zo indrukwekkend dat toen ik hem een aantal namen van ‘holcaustontkenners’ gaf hij niet één daarvan herkende.

  Dan nog iets anders, vanaf de laatste opstand tegen de Romeinen tot 1850 woonden er vrijwel geen joden in Palestina.
  Je kunt dit vinden in het eerste mandaatrapport, van 1921, opgesteld door High Commissioner en jood Samuel.

 3. Nog iets anders, Lenth weet ook niet dat het stikte van de anti zionistische joodse verenigingen.
  De beruchte Weinreb was er b.v. lid van.
  Geassimileerde joden zagen het zionisme als een belediging van henzelf.
  Regina Grüters, ‘Een fantast schrijft geschiedenis, De affaires rond FRIEDRICH WEINBERG’, Netherlands, 1997
  De verenigingen werden na de stichting van Israel opgeheven.

 4. Momenteel zijn er anti-EU groepen. Die halen hun legitimatie uit het feit dat er momenteel ook pro-EU groepen zijn en dat de EU juist in deze jaren òf de ene òf de andere kant op zal ontwikkelen. Over 50 jaar is die ontwikkeling achter de rug. Het zou raar zijn als er tegen die tijd nog steeds dezelfde groepen met dezelfde argumenten zouden bestaan.
  Terecht hieven die verenigingen na de stichting van Israël zichzelf op. Het was immers een voldongen feit geworden. Wie zich nu nog antizionist noemt kan geen andere boodschap hebben dan dat Israël geen bestaansrecht heeft.

 5. Piterfries: “De kennis van Lenth op holocaust gebied is zo indrukwekkend dat toen ik hem een aantal namen van ‘holcaustontkenners’ gaf hij niet één daarvan herkende.”

  Rare argumentatie. Men hoeft toch ook niet de namen van creationisten te weten om het creationisme, als tegenhanger van de evolutietheorie, belachelijk te vinden?!