Reacties

Hamer slaat mis: individu kan wereldproblemen niet oplossen — 2 reacties

  1. Je slaat de spijker op zijn kop! Maar welke sufferd leest nog de Volkskrant? 

  2. Max Pam heeft gelijk: Hoedt u voor iedere politici die woorden gebruiken als ‘wij’ en ‘samen’, want dan willen ze het dus vooral hebben over ‘zij’ en ‘a-socialen’, want die willen blijkbaar niet hun ‘wij’.De opvattingen van Jurrien Hamer zijn niet naïef. Ze zijn doortrapt. Want door de schuld bij de opvattingen van de individu te leggen, zegt hij: “denk beter na’ en je begrijpt (een voorbeeld; naar behoefte door andere issues in te vullen!) dat de als boer moet verdwijnen. Daar ligt dan de schuld van alle huidige problemen. Gij individu “denk eens na” en alle probleem voor de machthebbers opgelost! Alles is weer vreedzaam en samen.Overigens moeten individuen wel nadenken over wat hij het goede vindt. Maar effect zal dat alleen maar hebben als hij vervolgens zich organiseert en zijn/haar leiders kiest. Alle totalitaire regimes zijn tot stand gekomen met steun van grote groepen van de (politiek geëngageerde) individuen.