Reacties

Bij de naden scheurt het het eerst — 4 reacties

  1. “het ontsporende kapitalisme” “om het( . . .)kapitalisme van haar noodlottige koers af te brengen”

    Nu zou ik graag een stuk van je zien, Victor, met als titel:”Dit moet gebeuren om het ontsporende kapitalisme van zijn noodlottige koers af te brengen”

  2. Ik ben het hierin helemaal met Victor eens. In een situatie waarin meerdere bedreigingen aanwezig zijn, is het zaak een soort triage te gebruiken om de meest acute als eerste aan te pakken. En dat is op dit moment enerzijds de islam zelf maar zeker en vooral het faciliteren van de islam in het Westen. Wanneer dit niet wordt ingeperkt, of liever: teruggedraaid, valt er weinig meer ‘vrij’ te denken voor de liberaal humanistische burger die meent dat het allemaal niet zo’n vaart zal lopen… Als de islam eenmaal de overheersende ideologie in Europa is, is het te laat. Dus first things first graag.

  3. Dit stuk was in de eerste plaats bedoeld om te accepteren dat het op dit moment urgent is, zodat met die acceptatie verder gedacht kan worden. Het is was niet bedoeld als oproep dat iedereen zich actief met dit probleem gaat bemoeien, slechts dat men degenen die dat wel doen steunt of in ieder geval niet afvalt.