Reacties

PvdA steunde de strategie van de Moslim Broederschap — 1 reactie

  1. De strategie van de Moslim broederschap en het daaraan ten grondslag liggende salafisme worden al decennia lang uitgevoerd en gefaciliteerd. Ik zal nooit vergeten dat een Marrokaanse vriend, die op straffe van een goed pak slaag, van zijn vader naar de moskee moest en na zo’n bezoek geheel ontdaan bij me thuis kwam. Het bleek dat hij en de rest van de congregatie, van de imam te horen hadden gekregen “maar rustig te blijven, want dit land zou vanzelf van de moslims worden’. Dat is nu ruim twintig jaar geleden. In de tussentijd is de toon vanuit de Moslim broedeshap alleen maar harder geworden en heeft regressief links zich in alle mogelijke bochten gewrongen om dit te facilliteren. Maar vlak ook de christen-democraten en de liberalen niet uit. Dat zij nu “spierballen-taal’bezigen is niets anders dan verkiezingsretoriek, een geregisseerde reactie op een voorzet van Erdogan. Nu zal de toon weer die van appeasement zijn en wordt er vrolijk op de oude voet doorgegaan..

    Daarom zie ik niet eens de islam zélf als probleem, maar het faciliteren van deze fascistische ideologie door de gevestigde orde. Zelf denk ik dat de Europese politieke elite er alles aan gelegen is het Van Coudenhove-Kalergi plan en de Resolutie van Straatsburg uit 1975 ten uitvoer te brengen en te continueren. In dit licht beschouw ik de rel met Erdogan en Turkije dan ook als een politiek één-tweetje op Europees nivo, om het groeiende populisme, in ieder geval tijdens de verkiezingen, de wind uit de zeilen te nemen. Met name oud-Stasi agent Angela Merkel klampt zich vast aan deze plannen, iets wat duidelijk tot uiting komt in haar beleid en opstelling in, de mede door haarzelf aangewakkerde, ‘vluchtelingen’crisis en groeiende terreurdreiging van de radicale islam (als er al een gematigde islam bestaat, maar dat is een andere discussie). Ze heeft niet voor niets de (voor Eurofielen) prestigieuze Van Coudenhove-Kalergi-prijs in ontvangst mogen nemen. Het blijven faciliteren van de islam zal in de toekomst naar alle waarschijnlijkheid tot een burgeroorlog leiden. Voorwaar een afschuwelijk vooruitzicht, maar onvermijdelijk als ‘de politiek’ zich nog langer laat chanteren door door Saudi-Arabië gesponsorde groeperingen.