Reacties

#MH17 : wie moeten er in het beklaagdenbankje? — 2 reacties

  1. Je vergeet de rebellen en Rusland als medeschuldigen aan te wijzen. Of meen je echt dat de rebellen en Rusland het slachtoffer tegen wil en dank zijn van ‘willens en wetens’ door de EU/VS aansturen op een ‘oorlogssituatie’?

    Overigens ben ik het met je eens dat we (het westen) het verkeerde doel stellen door per se de namen te willen verkrijgen van degenen die de raket afschoten en hen te willen veroordeeld zien. De namen, de poppetjes zijn volkomen irrelevant. Er is geen recht gesproken als deze paar mensen veroordeeld worden. Het gaat inderdaad om degenen en omstandigheden die dit mogelijk maakten.

  2. Zoals gezegd, Rusland staat vgl mij in het recht zijn invloedssfeer te verdedigen. Ze zijn volgens mij (Wierd Duk en anderen) inderdaad in een oorlogssituatie gedwongen doordat in strijd met de afspraken gepoogd wordt de Westerse/EU/NATO invloedssfeer steeds verder uit te breiden. Dat hadden ze eens in de tijd van de USSR moeten proberen!

    Dat degenen die de raket afschoten dat onoordeelkundig deden is slechts zeer indirect aan Rusland toe te rekenen. Onder oorlogsomstandigheden kan niet altijd de ideale training worden gegeven. Het personeel dat de raket afschoot is schuldig aan “dood door schuld” en misschien “doodslag” dat zou de rechter uit moeten maken. Maar feitelijk is het “collateral damage”, te vergelijken met het per ongeluk afgooien van een bom naast het feitelijke doel. Ik ga niet uit van opzet. In ieder geval lijkt dat laatste moeilijk te bewijzen en ook in strijd met de afgeluisterde telefoongesprekken.

    En vergelijk dit eens met een reisverbod voor toeristen naar een land waar een paar aanslagen zijn gepleegd.