Comments

Zijn voetballiefhebbers totaal-mongolen? — 2 Comments

  1. Victor: je vergeet -denk ik- een grote groep, onder het grote aantal voetballiefhebbers zijn er ook heel veel die zelf die sport beoefenen, en zelf nog geen, en 99% nooit voordeel zullen hebben bij het corrupte zooitje van Blatter. Je zou kunnen zeggen dat deze groep nog steeds hoopt een Messi te worden, maar dat is geen misdaad, eerder gezonde eerzucht.

    De totaal-mongoliede voetballiefhebber zou behalve afstand nemen van de FIFA-produkten en de mensenhandel in Afrikaanse voetballertjes, wel de amateurvoetballer moeten blijven steunen.

    Voetbal is een teamsport en ook daarom van méér maatschappelijke waarde dan tennis of golf. Zelfs op het niveau van Barcelona zie je mooie voorbeelden van individueel onbaatzuchtig handelen.

    De totaal-mongool zou zijn hersens moeten gaan gebruiken. Je stelling dat voetbal in de plaats is gekomen van bijvoorbeeld de kerk, onderschrijf ik. Prachtig voorbeeld was het vertrek van de Cambuur trainer naar de concurrent Heerenveen: volksopstand

    Terzijde: ik heb deze sport een halve eeuw beoefend, van mijn vierde tot mijn vijfenvijftigste, de laatste vijfentwintig jaar als zaalvoetballer

  2. Ha Jan, Ik was hem niet echt vergeten, maar het ging me vooral om de meute die bierdrinkend met allerlei oranje parafernalia naar wedstrijden komt of kijkt. Daar zullen ongetwijfeld ook actieve voetballers tussen zitten en wat dat betreft moeten die natuurlijk gewoon doorgaan. Al moet het gezegd dat daar ook de nodige morele rot aan het insluipen is. Van een andere aard.