Reacties

Mijn onderbuik — 9 reacties

 1. Avatar van Smokey Robbinson
  Met het poneren van een raar woord als "onderbuigevoelens"is het al misgegaan. Wie heeft dit in vredesnaam bedacht? En wie zijn er allemaal zo gek om dit woord eindeloo in kuddeverband te citeren…
  Emoties zitten tussen de oren en in de onderbuik zitten gewoon darmen waarmee men niet geacht wordt te denken.

 2. Avatar van Victor Onrust
  Ik weet niet wie het bedacht heeft maar vind het toch niet zo heel gek. Tussen je oren zitten toch vooral je hersenen en onderbuik geeft aardig aan dat er bij eenieder toch ook wel sprake is van "lagere driften" die niet altijd goed gecontroleerd worden. Bovendien uiten veel van die gevoelens zich ook fysiek in de buik of daaronder.

 3. Avatar van davidverveer
  Beste Victor Onrust, ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit iets van je heb gelezen, maar het fijt dat je Mihai bloed nijdig heb gemaakt, ben je nou een van mijn meest geliefde schrijvers geworden, want de vijand van mijn vijand is mijn vriend (goed verkrachten van een gezegde).

  En ook ik weet niet zo veel over de onderbuik emoties, al hoewel als ik iets eet wat niet goed is, zijn mijn darmen in mijn onderbuik vol met erg strijdige emoties, maar het kan zijn dat ik je niet precies begrepen heb, maar je doet heilig werk, ga zo door en gij zult eieren eten.

 4. Avatar van Arjan Fernhout
  @ Smokey. Onderbuikgevoelens kan het beste vervangen worden door "sociale hypochondrie." Het VKblog staat vol van persoonlijk ongenoegen die men graag ziet opgewaardeerd tot gedeeld (maatschappelijk) leed.

  @ Victor. Voor mij is er geen taboe. Wel als je datgene doet wat ik al @Smokey schreef. De opgeworpen vraag is meer een open deur. Het doembeeld is hier een maatschappij als de VS., gezien de sociale versplintering en het "culturisme" (voor een uitleg hierover – zie reacties mijnerzijds op het laatste blog van Peter Louter over Cohen) Bij die vraag van jou hoeft WASP dan alleen te worden uitgebreid naar WHASP (White, Heterosexual, Anglo-Saxon, Protestant) Culturisme is een functioneel equivalent van rascisme. Van de negers tussen de 20 en de 30 jaar in de VS zit 10% in de petoet. Natuurlijk is dat rascisme.

  @ David. Nou, dan is Viktor in goed gezelschap. Israël is nooit erg kieskeurig geweest wat betreft zijn "vrienden." Tot begin jaren negentig behoorden o.a. de Ayatollah’s van Iran daartoe

 5. Avatar van Victor Onrust
  @Arjan: Je hoeft hier niet te komen en al helemaal niet te reageren als je dat alleen weer wenst te gebruiken als kapstok om voor de zoveelste keer je politieke correctheid ten toon te spreiden. Je opmerking naar David toe is over de grens. Dit is een waarschuwing.

 6. Avatar van Victor Onrust
  @David. Om MMT bloednijdig te krijgen is niet heel veel nodig. Wat dat betreft zou je meer vrienden kunnen hebben, maar ik denk dat er veel hem al een tijdje geband hebben dus dan kun je dat niet meer zien. Bovendien is het altijd de vraag of hij niet meer bezig is jou bloednijdig te krijgen.

 7. Avatar van Arjan Fernhout
  @ David

  "Fijt" is een zere vinger. Dat moet "feit" zijn.

 8. Avatar van davidverveer
  Arjan, toen ik klein was zeiden wij,het is een feit dat een koe meer sceit dan een geit, maar als de geit dat had geweten had hij vast meer gescheten (ik geloof dat dat Vondel was, maar ik ben niet erg sterk in filosofie).
  Maar Arjan ik was toen in Iran, als Directeur van een Combinatie firma van Engelsen, Iranesen en Israeli, wij gaven advies en technische help aan de Shah en Ministerie van Landbouw. Er was absoluut geen contact met de Ayatolas, juist tegenover gestelde, zij preekten tegen ons, en werd het zo gevaarlijk dat wij onze families naar huis zonden. Waarom Arjan, zeg je zulke onzin, je bent toch niet zo stom als Mihai?

  Victor, ik sta achter je in jou strijd met Mihai, de kwabbel.

 9. Avatar van Arjan Fernhout
  David, wie zijn horizon verbreedt verkleint zijn hemel. Informatie over de samenwerking tussen Iranese en Israëlische politici achter de schermen tot begin jaren negentig is volop beschikbaar. Als je dat niet wil, resteert het zuigen aan een zere vinger. Dat met Mihai moet je zelf maar oplossen.