Reacties

Ben ik nog Nederlander? — 47 reacties

  1. Avatar van Victor Onrust
    @Sat

    Het door jou aangehaalde onderzoek zegt me niet zo veel. In de referenties stond vooral dat bij officieel bekende gevallen homoseksuelen zwaar oververtegenwoordigd zijn. Dat lijkt me als het waar is een vrij hard feit.

    ==Waar wil je de grens stellen met registratie en monitoren? ==
    Ook nu wordt er al gescreend bij veel functies waarbij omgang met (kleine) kinderen een belangrijke taak is. Ook bij vrijwilligers. Lijkt mij goed. Het eerst kijken naar risicofactoren en dan bepalen hoe grondig je screent lijkt me juist een vermindering van screening op te kunnen leveren, met een gelijke of betere kans op resultaat.

    ==je opmerking dat er gegronde redenen zijn om homoseksualiteit een afwijking te noemen==
    Je citeert me verkeerd: "er zijn voldoende goede redenen om homoseksualiteit ook als afwijking te accepteren en niet uit te sluiten." Of er gegronde redenen zijn weet ik nog niet maar wel dat het taboe is dat te onderzoeken.

    ==het enige dat relevant is of geaardheid schade berokkent aan derden. Dat doet homoseksualiteit niet. ==
    Dat staat nog te bezien: De oriëntatie op de eigen sekse verlegt de verantwoordelijkheid voor de voortplanting naar "derden". Dat kan een andere houding en gedrag naar de toekomst en naar toekomstige generaties als gevolg hebben, Je kunt er natuurlijk over discussiëren of dat schadelijk is. Misschien is het voortbestaan van de mensheid wel schadelijk.Ook de interessante vriendschapsrelaties tussen hetero vrouwen en homomannen hebben consequenties voor de interesse van die vrouwen in mannen om een relatie mee aan te gaan. Dat heeft consequenties voor vraag en aanbod op de (hetero) relatie-"markt". Evenals het evenwicht wordt verstoord als door feministisch correct denken het aantal lesbiennes opeens toeneemt.Ook dat kun je niet schadelijk vinden maar het is in ieder geval niet zonder gevolgen naar derden.

    Maar los van dit bovenstaande ging het mij hier om homoseksualiteit als risicofactor.

  2. Avatar van Mihai Martoiu Ticu
    Ik verzoek je vriendelijk om te stoppen met het haat en angstzaaien en met de censuur.

  3. Avatar van Victor Onrust
    Melding: Bedreiging, ad hominem en andere onzin van MMT verwijderd

  4. Avatar van Ina Dijstelberge
    @ Mihai :+Bij deze verzoek ik je vriendelijk om je blog aan te passen en je speculaties over Oost-Europeanen te verwijderen, want je kansberekeningen berusten op geen enkel wetenschappelijk of rationeel argument. Deze zijn discriminerend en in strijd met de gebruikersvoorwaarden.=

    Niet alleen jegens Oost- Europeanen, maar ook jegens homoseksuelen.

  5. Avatar van Victor Onrust
    Mededeling: reacties MMT verwijderd en MMT gebanned.
    Inhoud laatste reactie MMT:

    Bij deze verzoek ik je vriendelijk om je blog aan te passen en je speculaties over Oost-Europeanen te verwijderen, want je kansberekeningen berusten op geen enkel wetenschappelijk of rationeel argument. Deze zijn discriminerend en in strijd met de gebruikersvoorwaarden. Anders verzoek ik vriendelijk om de blog te verwijderen. Mocht je de aanpassingen niet voor 20:00 uur (14/12/2010) doen, ga ik een klacht indienen bij de redactie. Vooral omdat je mij niet de kans geeft om mijzelf te verdedigen, door de censuur en insinuaties in je reactieruimte.

    Ik kan niets terugplaatsen maar de bedreiging luidde ongeveer als volgt:

    "Of zou je het leuk vinden als ik het gerucht ging verspreiden dat je pedofiel bent."

    Aan allen die verder overgevoelig zijn voor het feit dat mensen nu eenmaal waarnemingen doen en daarover een mening hebben: je hoeft hier niet te zijn en dit niet te lezen. Steek jullie koppen verder lekker in het zand.

    Inderdaad is er wetenschappelijk weinig bewezen. Sommige dingen mogen niet onderzocht worden. Maar gestolen auto’s die over de grens met Polen zijn gegaan zijn niet meer terug te halen, ook al staan ze open en bloot te koop bij een dealer. Misschien duidt dat enigszins op een door en door rechteloos en rot systeem? Als MMT van zichzelf vind dat hij een tot de groep behoort die een "minder geslaagde oost-europese opvoeding heeft ondergaan" dan is die conclusie volledig voor zijn eigen rekening.

  6. Avatar van John Wervenbos
    Voor verwijzing naar (en korte bespreking van) twee NRC nieuwsartikelen van vandaag die over deze afschuwelijke ontuchtzaak handelen, zie mijn reactie van 14-12-2010 – 19:33 uur in de reactieruimte onder:

    Het nieuws over de kindermisbruikzaak in Amsterdam: een pleidooi voor holistische journalistiek
    Middernachtszon, 14-12-2010
    http://www.vkblog.nl/bericht/360279/Het_nieuws_over_de_kindermisbruikzaak_in_Amsterdam%3A_een_pleidooi_voor_holistische_journalistiek

    Verhitte discussie trouwens hierboven. Ook mij lijkt dit een ziekte- en misdaadverschijnsel op mondiale schaal, een x-aantal Nederlanders niet uitgezonderd.

  7. Avatar van Satuka
    == Victor Onrust 14-12-2010 17:02
    @Sat

    Het door jou aangehaalde onderzoek zegt me niet zo veel. ===

    Tja, dat kan ik dan net zo goed van de onderzoeken waar jij je op baseert zeggen. Tamelijk zinloos.

    == In de referenties stond vooral dat bij officieel bekende gevallen homoseksuelen zwaar oververtegenwoordigd zijn. Dat lijkt me als het waar is een vrij hard feit. ==

    Pedophiles are usually attracted to a particular age range and/or sex of child. Research categorizes male pedophiles by whether they are attracted to only male children (homosexual pedophilia), female children (heterosexual pedophilia), or children from both sexes (bisexual pedophilia). The percentage of homosexual pedophiles ranges from 9% to 40%, which is approximately 4 to 20 times higher than the rate of adult men attracted to other adult men (using a prevalence rate of adult homosexuality of 2%–4%). This finding does not imply that homosexuals are more likely to molest children, just that a larger percentage of pedophiles are homosexual or bisexual in orientation to children.

    http://www.focus.psychiatryonline.org/cgi/content/full/7/4/522#top

    Kortom, dat een relatief groot percentage van de pedofielen een voorkeur voor jongetjes heeft, wil nog niet zeggen dat pedofilie en/of het misbruik van kinderen vaker voorkomt onder homoseksuelen.

    Dat artikel baseert zich op verschillende onderzoeken die elkaar overigens nog al eens tegen spreken.

    == ==Waar wil je de grens stellen met registratie en monitoren? ==
    Ook nu wordt er al gescreend bij veel functies waarbij omgang met (kleine) kinderen een belangrijke taak is. Ook bij vrijwilligers. Lijkt mij goed. Het eerst kijken naar risicofactoren en dan bepalen hoe grondig je screent lijkt me juist een vermindering van screening op te kunnen leveren, met een gelijke of betere kans op resultaat. ==

    Another study by Blanchard et al of a population of 1206 individuals evaluated self-reported head trauma as a predisposing risk factor for being diagnosed as having pedophilia. This study found an increased rate of pedophilia, lower levels of education, and lower intelligence in individuals who had sustained head trauma, resulting in a loss of consciousness before the age of 6 years. Blanchard et al. (11) interpreted these results to confirm the hypothesis that neurodevelopmental differences or injuries in early childhood may result in one being sexually oriented toward children. A secondary finding of the study was that individuals who were pedophiles were more likely to have mothers who received psychiatric treatment than controls. The authors postulated that this finding might indicate a geneticlinkage or predisposition to pedophilia but associated environmental factors could not be ruled out

    Dus iedereen die als kind ooit een gat in zijn hoofd heeft gehad ook maar uitsluiten of screenen? En wat dacht je van intelligentie en opleidingsniveau? Of kinderen van moeders die een psychiatrische behandeling hebben gehad?

    == ==je opmerking dat er gegronde redenen zijn om homoseksualiteit een afwijking te noemen==
    Je citeert me verkeerd: "er zijn voldoende goede redenen om homoseksualiteit ook als afwijking te accepteren en niet uit te sluiten." Of er gegronde redenen zijn weet ik nog niet maar wel dat het taboe is dat te onderzoeken. ==

    Wat is het verschil tussen “goede redenen” en “gegronde redenen”? En het is bepaald geen taboe om dat te onderzoeken. De vraag is of het relevant is. Homoseksuele geaardheid is – net zomin als heteroseksuele geaardheid – een factor die bepaalde risico’s met zich meebrengt.

    == ==het enige dat relevant is of geaardheid schade berokkent aan derden. Dat doet homoseksualiteit niet. ==
    Dat staat nog te bezien: De oriëntatie op de eigen sekse verlegt de verantwoordelijkheid voor de voortplanting naar "derden". Dat kan een andere houding en gedrag naar de toekomst en naar toekomstige generaties als gevolg hebben, Je kunt er natuurlijk over discussiëren of dat schadelijk is. Misschien is het voortbestaan van de mensheid wel schadelijk.===

    Victor, dat is aperte onzin. Homoseksuele stellen hebben ook vaak een kinderwens. Soms worden kinderen verwekt door natuurlijke seks, soms via IV en soms wordt er geadopteerd. Geen enkel probleem dus.

    == Ook de interessante vriendschapsrelaties tussen hetero vrouwen en homomannen hebben consequenties voor de interesse van die vrouwen in mannen om een relatie mee aan te gaan. Dat heeft consequenties voor vraag en aanbod op de (hetero) relatie-"markt". ==

    Ik moest dit drie keer lezen, waarbij ik me ernstig afvroeg in hoeverre je dit serieus kunt bedoelen. Is er onderzoek gedaan naar het percentage vrouwen die met homo’s bevriend zijn en ten gevolge daarvan geen heteroseksuele relaties meer aangaan? Mij zijn ze niet bekend.

    Ik ken wel een aantal praktijk voorbeelden. Een hetero vriendin van me bijvoorbeeld heeft met een homo een kind verwekt (via natuurlijke seks) omdat ze vlak na haar scheiding richting veertig ging en de biologische klok begon te tikken. Een paar jaar later vond ze alsnog een partner waarmee ze een tweede kind kreeg. Die kinderen hebben vier ouders, een homostel en een heterostel.

    Homo’s en lesbiennes hebben zelfs keihard moeten vechten voor het recht op ouderschap en vechten nog steeds tegen allerlei totaal ongefundeerde vooroordelen daarover, bijvoorbeeld dat zij niet het goede rolmodel zouden zijn en kinderen alleen “gezond” opgevoed zouden kunnen worden door heterostellen.

    Dus het ligt wel even anders dan jij stelt. De verantwoordelijkheid wordt bepaald niet aan anderen overgelaten, het recht werd en wordt ze in veel landen trouwens nog steeds ontnomen.

    == Evenals het evenwicht wordt verstoord als door feministisch correct denken het aantal lesbiennes opeens toeneemt.Ook dat kun je niet schadelijk vinden maar het is in ieder geval niet zonder gevolgen naar derden. ==

    Welk evenwicht precies? Het natuurlijke evenwicht? Homoseksualiteit komt namelijk ook onder dieren voor en daar heeft het ook geen enkele invloed op het aantal nakomelingen..

    Kies zelf maar welk artikel je geloofwaardig vindt:

    http://www.google.nl/search?sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=homoseksualiteit+in+de+dierenwereld

    == Maar los van dit bovenstaande ging het mij hier om homoseksualiteit als risicofactor. ==

    Dat was me duidelijk. Daarom heb ik nog een aantal andere factoren genoemd, zoals hoofdtrauma, intelligentie en opleidingsniveau, en elders in het artikel kun je ook lezen dat er een correlatie is met neurologische aandoeningen t.g.v. PTSS.

    Ik verwacht binnenkort dan een uitgebreide en wetenschappelijk onderbouwde serie blogs van jouw hand over het monitoren en screenen van mensen met dergelijke ‘risicofactoren’…

    En ik denk dat ik zelf maar eens een serie blogs over homoseksualiteit en pedofilie ga schrijven. Want het is me inmiddels wel duidelijk dat er nog steeds een groot gebrek aan kennis en dientengevolge een overvloed aan vooroordelen is.

    In de westerse cultuur…

  8. Avatar van Victor Onrust
    @Sat

    (1) Ik ga hier geen wetenschappelijk onderbouwde blogs over schrijven. Ik wilde in de eerste plaats mijn eigen gevoelens en ideeën analyseren zoals ook duidelijk uit mijn blog blijkt. In zijn algemeenheid lijkt mij het eerst schiften op risicofactoren zinvol. Welke dat ook mogen zijn. "Man zijn" heb ik niet genoemd maar dat lijkt me vanzelfsprekend. Verder noem ik er twee, beide vanuit niet geheel irreële (maar beslist niet wetenschappelijke) observaties. Het onderzoek wat ik vond was "dun", maar aan de andere kant rust er juist op dit soort onderzoek een taboe.Overigens wordt er hier en daar op gewezen dat dit geval misschien wel geen pedofilie is. Na het schiften volgt screenen en tot slot in specifieke gevallen uitsluiten (dus beslist niet iedereen die op jonge leeftijd een gat in zijn hoofd heeft gehad).

    (2) Op onderzoek naar aard, oorzaken en gevolgen van homoseksualiteit rust volgens mijn waarneming wel degelijk een taboe. Het is dus net zo onbewezen dat er "niemand schade lijdt" als te stellen dat dat wel zo is. Ik noemde alleen een paar mogelijkheden; je zou kunnen zeggen: voorstellen voor onderzoek van gevolgen die ik denk soms waar te kunnen nemen. Ik heb daarbij expres afgezien van voorbeelden, al of niet uit mijn persoonlijke omgeving. Voor wat betreft een ongewenste invloed op de voortplanting: Er is sprake van een ongewenste verschuiving van de (wereld)bevolkingssamenstelling als je het vanuit verlichtings-voortgangs-perspectief bekijkt. Daar zijn meerdere factoren voor aan te wijzen maar het lijkt me zeker niet uitgesloten dat (toegenomen) homoseksualiteit daar één van is. Als dat zo is zou ik dat vanuit mijn perspectief toch een schadelijk gevolg noemen. Dat wil overigens nog steeds niet zeggen dat op grond daarvan homoseksualiteit niet geaccepteerd zou moeten worden maar dat is een andere zaak. Ik ben wat dat betreft ruimhartiger met mijn criterium. Dat homoseksualiteit in de natuur voorkomt: Ik weet er niet veel van maar had de indruk dat het vooral gaat om homoseksueel gedrag en niet over homoseksuele geaardheid (met daarbij uitsluiting van heteroseksueel gedrag voor dat exemplaar).

    Voor wat betreft je eigen plannen om hierover wetenschappelijke informatie bijeen te zoeken en daarover te schrijven: Vanwege het taboe (volgens mij) op dit soort onderzoek, is er een goede kans dat het onderzoek dat wel gedaan is, politiek correct is opgezet of wordt geïnterpreteerd. Vooral US onderzoek uit sociologische en feministische hoek dient uiterst omzichtig en kritisch benaderd te worden.Het meeste vertrouwen zou ik hebben in harde statistieken die niet met een onderzoeksdoel (of met een ander hoofddoel) zijn opgesteld.

  9. Avatar van edu
    Zo Victor, dit noemen ze de knuppel in het ‘domme vriendjes-hok’ gooien geloof ik. Je kon er op wachten dat Mihai met zijn vriendjeskliek zouden opduiken met hun ongefundeerde geschreeuw.

    Wat betreft jouw berekeningen c.q. je gevoel op dat punt: die onderschrijf ik niet. Riga is een wereldstad, zoals er in Nederland niet te vinden is. Er wonen circa 1.2 miljoen mensen, waarvan ruim eenderde Russisch is. De grootste Nederlandse stad is Amsterdam met bij lange na geen miljoen mensen. En de bevolking van Riga heeft een hoger gemiddeld opleidingsniveau dan welke ‘grote’ stad in Nederland ook.

    Wel kan ik mij jouw gevoel van Nederlander versus besmeurd voelen begrijpen.

  10. Avatar van knutselsmurf
    "Ik wilde in de eerste plaats mijn eigen gevoelens en ideeën analyseren zoals ook duidelijk uit mijn blog blijkt."

    Maar wij mogen niet zeggen dat dit blog voornamelijk gaat over je eigen onderbuikgevoelens, wat toch wel op hetzelfde neerkomt.
    Je hebt een hekel aan buitenlanders, en het nieuws van vandaag gaat over een buitenlander. Morgen horen we je niet meer, neem ik aan.

    Je kan een bak met vies water niet schoonmaken door een schot in het midden te zetten. Nederland is geen schone plek, en nooit geweest ook.

  11. Avatar van Extreem slechts
    "Ik wilde in de eerste plaats mijn eigen gevoelens en ideeën analyseren zoals ook duidelijk uit mijn blog blijkt."
    Ik heb het nu enkele malen overgelezen en ik word er alleen maar duizelig van( ‘wat wil ie? wat bedoelt ie?), maar als jij er helderder van in je hoofd bent geworden, heeft het i.e.g. zin gehad.
    Alle reacties heb ik ongelezen gelaten..

  12. Avatar van Ina Dijstelberge
    Het feit dat degene die jouw ongefundeerde zwaar discriminatoire mening aankaarten als antwoord krijgen :
    Aan allen die verder overgevoelig zijn voor het feit dat mensen nu eenmaal waarnemingen doen en daarover een mening hebben: je hoeft hier niet te zijn en dit niet te lezen. Steek jullie koppen verder lekker in het zand.
    bevestigd mijn mening dat het waarnemingsvermogen van jou sterk gekleurd wordt door fascistoïde denkbeelden.
    Als je je blik iets verder had geworpen dan had je aan de cijfers kunnen zien dat in de eerste plaats meisjes veel vaker het slachtoffer zijn van seksueel misbruik en dat de meeste daders in de familie en kennissenkring te vinden zijn.

  13. Avatar van Satuka
    Victor: Ik kan ook wel stellen dat Victor Onrust cs een gevaar voor de samenleving zouden kunnen zijn en zolang er geen onderzoek is dat het tegendeel bewijst mag ik – naar jouw maatstaven – rustig fantaseren over de eventuele oorzaken: je genetische aanleg, je seksuele geaardheid (ten slotte zijn alle heteromannen potentiële verkrachters) je opvoeding, de psychische gesteldheid van je ouders, hoofdwonden of andere trauma’s die je in je jeugd hebt opgelopen. Het lijkt me namelijk “zeker niet uitgesloten” dat een en ander van invloed is geweest op je beeldvorming…

    Wat ik wil zeggen.. je gebruikt drogredenen van dezelfde aard als gelovigen die stellen dat niemand ooit heeft bewezen dat god niet bestaat. Ook wel omkering van de bewijslast genoemd..

    Je zegt wel dat je het meest zou vertrouwen op keiharde statistieken maar je bent niet bereid daar naar op zoek te gaan. Je maakt je er vanaf door te stellen dat de bestaande onderzoeken PC zijn opgezet. Ook al een veronderstelling waarvoor je met geen enkel bewijs komt. Ik vind dat rondui lui en helemaal gezien de stigmatiserende denkbeelden die je hier kenbaar maakt ook ronduit abject. En nee. Dat heeft niets met PC te maken, maar alles met waarheidsvinding.

    Je hebt recht op je persoonlijke ideeën en gevoelens, maar als je niet bereid bent om die kritisch te toetsen aan de realiteit en de feiten – voor zover bekend – heeft het geen enkele zin om daarover van gedachte te wisselen. Jouw persoonlijke overtuigingen zijn voor waarheidsvinding namelijk net zo min relevant als die van de eerste beste gelovige.

  14. Avatar van Catharina Anna Maria van Vliet
    "Mijn onderbuikgevoel zegt mij dat de kans veel groter is dat iemand die op deze factoren verkeerd scoort tot die ene van de 250 000 behoort."

    En wat zegt je onderbuik bij ek geval van een Nederlandse heterosexuele misbruiker? Komt erg vaak in het nieuws.

  15. Avatar van Victor Onrust
    Sat: Bloggen of andere vormen van meningsuiting zijn niet wetenschappelijk. Ze geschieden vanuit een persoonlijke waarneming, waaronder de waarneming van wetenschappelijk onderzoek of eventueel de waarneming van de afwezigheid daarvan. Als je de persoon die de mening uit op grond van eerdere meningswisseling of anderszins voldoende integer acht dan kun je diens mening serieus nemen. Zelfs al ben je het er niet mee eens.

    Een wetenschappelijke onderbouwing is vrijwel nooit zinnig om te vragen in dit soort kaders. Om aan te tonen dat bepaald onderzoek om wat voor reden dan ook niet, of alleen maar op een bepaalde manier gedaan wordt is een gigantische taak. Denk alleen maar eens aan de wijze waarop met het klimaatonderzoek wordt omgegaan door de "wetenschappelijke" tegenstanders van de opwarmingstheorie. En dat is dan nog vrij harde beta wetenschap. In de gamma wetenschappen economie, sociologie, psychologie is de hoeveelheid ontmaskerde en ideologisch gekleurde wetenschap vele malen groter. Daarmee wordt mijn waarneming niet minder "waar" maar hij is niet wetenschappelijk. Inderdaad het is een geloof zou je kunnen zeggen. Maar wel een geloof dat ten allen tijde kritisch tegen het licht wordt gehouden, en het kan veranderen onder invloed van goede argumenten.

    Daarbij: Ik neem niet in de eerste plaats stellingen in maar werp vragen op. Zou het zo kunnen zijn dat A van invloed is op B. Ik probeer daar dan argumenten voor te geven. Meestal geen wetenschappelijk onderbouwde maar eigen waarnemingen en conclusies daaruit. Voor waarheidsvinding kunnen die toch van belang zijn. Omdat ze in een meningswisseling bevestigd of ontkracht kunnen worden. Ze kunnen uiteindelijk ook leiden tot het kennisnemen, beoordelen en dan weer daarna uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek.

    Voor wat betreft homoseksualiteit: het zou toch vreemd zijn als de gewijzigde waardering en beleving daarvan van alle maatschappelijke verschijnselen zoals individualisering, ontkerkelijking, afnemend verantwoordelijkheidsbesef,… als enige geen invloed op andere maatschappelijke ontwikkelingen zou hebben? Waaronder mogelijk ook ongewenste? Hier proef ik een zeker taboe in jouw stellingname. En voor de goede orde, evenals we het toegenomen individualisme al of niet van harte als gegeven accepteren zal dat ook gelden voor de homoseksualiteit (in haar huidige vorm). Het feit dat sommigen minder prettige conclusies zouden kunnen aangrijpen om te discrimineren mag geen aanleiding zijn om geen vragen meer te mogen stellen en daar antwoorden op te zoeken. Ik dacht dat we dat sinds Buykhuizen wel wisten.

    Voor zover mijn persoonlijke overtuigingen voortkomen uit persoonlijke waarnemingen en ervaringen zijn die wel degelijk relevant (uiteraard voor zover die ervaringen deelbaar met anderen zijn). Zij het niet zo relevant als wetenschappelijk onderzoek.

    @CAM Dat is ook niet fijn voor mijn onderbuik. Maar (herhaling) ik vind de zaak van de Let klassen ernstiger dan welk ander misbruik tot nu toe ook naar boven is gekomen. Wel is het zo dat naarmate er meer over diens partner naar boven komt het er op lijkt dat die net zo erg is. Ongeveer zoals een opdrachtgever van een huurmoord.

    De mens en zeker de man is van nature tot veel kwaad in staat. Dat kan alleen worden ingetoomd met een goede opvoeding. En als dat echt niet kan (door bijvoorbeeld autisme) dan dient de maatschappij op een dergelijk individu goed toezicht te houden. Het grootste probleem zit hem in het doorgeven van een slechte opvoeding aan volgende generaties. Daar zou "iets aan gedaan moeten worden", maar dat vergt te grote inbreuken achter de voordeur. Althans voor dit moment. Er rest dan niets anders dan ook deze mislukte opvoedingen in kaart te brengen en te volgen. Zelfs dat is al veel gevraagd bij de huidige roep om "privacy". Maar wat telt zwaarder, de schendingen van kinderen (en daarmee hun ouders) of een beetje minder privacy voor allen.

  16. Avatar van Catharina Anna Maria van Vliet
    O ja de echtgenoot (ze waren getrouwd) is dat niet een geboren en getogen Nederlander? Zware tijden dus voor je onderbuik……

  17. Avatar van Fleur
    Ja hij kan het hoogste woord voeren en zich vrij bewegen op het forum,terwijl ik mij te pletter schrik enkel bij het aanschouwen van die peda.Dat doet trauma,en onrecht.Want als lieden ongestraft door kunnen bloggen in hun wanen ,dan bestaat er toch geen recht of reglement.Assange zegt evident,dat je eerst zelf oprecht moet zijn voor je de ander kapitellen kan.Assange was dominant,en er heeft zich een afscheidingsbeweging gevormd.Die werken zonder dominantie van bovenaf,maar sommigen kun je niet loslaten in het vrije veld daar zij zelfreflectie ontberen gepaard gaande aan een enorm kortzichtig ego.

    Heer Onrust,ik raad u af om demagogisch bezig te zijn met een zo pijnlijk item.
    Het gegeven is sec al ingrijpend genoeg voor de betrokkenen.
    Uw chauvinistische theatrale hetzerigheid hoort elders..