Comments

Speciale mededeling voor Maria Trepp — 16 Comments

 1. Avatar van Ingrid van den Bergh
  Als je een zinnetje als het zinnetje onder het fluitende beertje moet opnemen in je tekst, twijfel je.
  Je twijfelt eraan dat je erin bent geslaagd een stukkie te schrijven waaruit blijkt dat het een geintje is.
  Een oeroude regel die goede schrijvers kennen en hanteren.

 2. Avatar van Victor Onrust
  @Ingrid. Aan de eerste twee reacties te zien ben ik daar wel in geslaagd (voor degenen die later komen: RZ heeft ook een reactie achter gelaten), De vraag is alleen of Maria (en jijzelf) dit gevoel voor humor deelt. Daarom voor de zekerheid toch maar die opmerking. Ben natuurlijk geen goede schrijver. Dat wel.

 3. Avatar van Mihai Martoiu Ticu
  "Winkeliers in het Leidse centrum willen af van straatmuzikanten, en dan met name van sjofele figuren met een zeer beperkt repertoire dat ze bovendien matig beheersen. " staat bij geenstijl. Maar hoe weten ze? Ze hebben ooit in de metro van New York een van de beste violisten in de wereld ingehuurd voor een experiment. De man heeft daar drie kwartier gezongen op een viool van 3,5 miljoen dollar en heeft slechts een paar dollar verzameld. De vorige avond speelde hij in een concertzaal waar de kaartjes 100 dollar kosten.

  http://urbanlegends.about.com/od/music/a/violinist_metro.htm

  Er blijkt soms dat de beste musici uit Oost-Europa in West-Europa op straat spelen.

 4. Avatar van Ingrid van den Bergh
  Wat de twee heren boven mij betreft noem ik even het verschil in nuance tussen een grijns en bijvoorbeeld een en lach of glimlach.
  Humor is overigens een van de moeilijkste genres in een tekst. Het gaat er mij niet om of ikzelf daarvan sporen in jouw tekst heb ontdekt.
  Overigens neem geen stelling op de inhoudelijkheid van je verhaal maar enkel m.b.t. de handvatten die een schrijver ter beschikking staan een verstaanbare tekst te maken.
  Wat de laatste regel in je reactie betreft kan ik slechts opmerken dat bescheidenheid de schrijver siert.

 5. Avatar van Ruud Zweistra
  Wat betreft de dame hierboven, noem ik voor de zekerheid even het verschil tussen een gevoel voor humor en een gevoel voor ideologie.

 6. Avatar van Victor Onrust
  @Ruud: is de moderator met vakantie, wordt mijn blog niet gevolgd, mag je weer reageren of duurt het gewoon een tijdje voordat je bijdragen verwijderd worden?
  @MIhai: Volgens deze legende is het gewone volk is niet in staat om kwaliteit te belonen. Hier in A valt dat wel mee. Toen ik de betere straatmuzikanten nog wel eens zag (ze lijken verdwenen) werd er wel goed en ik denk ook meer gegeven. Bijvoorbeeld de accordeonisten die fuga’s van Bach speelden.

 7. Avatar van Ruud Zweistra
  @Victor,
  Ze kijken vooral daar waar islam, PVV, Wilders o.i.d. in de titel voorkomt. Als ik weer eens goed raak heb geschoten, wordt er onmiddellijk gemaild. Maar er is vermoedelijk geen continudienst.

  Wat betreft die muzikanten: het gaat om die Roemeense bendes die de hele dag Stenka Rasin staan te verkrachten … Dat is geen muziek, maar een veredelde vorm van bedelen.

 8. Avatar van Ingrid van den Bergh
  Ben jij helderziende, Zweistra? Wijs me anders eens aan waar ik ook maar met één woord over de inhoud spreek.

  Het gaat hier over de creatieviteit van de schrijver, over schrijven als ambacht. Moet ik nog duidelijker zijn of wil je het niet vatten?

 9. Avatar van Victor Onrust
  @Ingrid: zou je hier niet een discussie over andere zaken willen beginnen. Verdere belerende uitspraken over het schrijven worden niet op prijs gesteld. Zeker niet als het wel erg op een vermomde poging lijkt om te zeggen dat je het niet leuk vindt. (Overigens je goed recht)

 10. Avatar van Ingrid van den Bergh
  Je boodschap heeft een zwaar subjectieve lading, Victor en je houdt je niet aan de feiten.
  Overigens, waar ik een discussie over begin is niet aan jou. Als het je niet bevalt verwijder je mijn reacties of bant me desnoods.

 11. Avatar van Henk Daalder speelt het regionale energie mix spe
  Victor
  Je zou zelf eens kunnen stoppen met mij uit de groep Politiek te verwijderen

  laat mij gewoon de relevante blogs in die groep presenteren

 12. Avatar van Victor Onrust
  Als ik je verwijderd heb dan is dat een hele tijd geleden. Kan het me niet herinneren. Er is ook een medemoderator. Als het rond de tijd is dat ik een wat vreemde PB van je kreeg dan heb ik het zeker niet gedaan. Volgens mij kun je ook weer lid worden. Helaas wordt er geen log bijgehouden van dit soort zaken dus ik kan het niet nagaan.