Reacties

Favorieten kijken — 11 reacties

 1. Avatar van lisette-over-nld
  May I have your votes please, zoiets lijkt het. Leuke sport.
  Thera volgt mij echt, ze heeft al meerdere reacties bij me geplaatst. Petje af!

  Inderdaad ben je geneigd de aanbevelingen niet meer aan te kruisen. Sinds kort doe ik dat weer wel. Ik zie pas in de rechter kolom welke stukjes van mij het meest gelezen zijn…

 2. Avatar van Maria-Dolores
  ja, maar soms IS het helemaal geen liefde, maar gewoon omdat het handig is om allerlei mensen snel te kunnen vinden. als je bv. al je vijanden snel te pakken wilt hebben, bijft er bij dit systeem geen anderde keus dan ze in je favorietenlijstje te zetten :-).

  bij het oude systeem kon je zelfs mensen die je goed kende, niet altijd terugvinden, aangezien je misschien hun naam wist, maar je NIET precies kon herinneren hoe hun blog heette, terwijl de blogs op titel van het blog gesorteerd waren…

  ciao,
  Maria-Dolores

 3. Avatar van Kokopelli
  @Victor: Een kleine correctie. Jacob Hesseling (http://www.vkblog.nl/blog/611/) heeft maar liefst 259 favorieten.

  Hetgeen mij op het (hypothetische) idee bracht om alleen Jacob als mijn favoriet te nemen. Zo kom ik namelijk via hem makkelijk bij al mijn andere favorieten… ;-)))

  Dat zou me ook een zwik e-mails schelen omdat er inderdaad vaak een principe van ‘wederkerigheid’ in werking treedt: actie is reactie.

  Ik heb inderdaad mijn favorietenlijst ‘dicht’ staan voor de buitenwereld. Net zoals ik alle opties van en naar favorieten op ‘NEE’ heb gezet. Ik ben alleen geïnteresseerd in wat zij publiceren, dus niet in wat zij daarnaast allemaal doen. En aangezien juist die lijst (van publicaties) onder ‘activiteiten’ niet volledig is – alles wat in de toekomst geplaatst wordt zal namelijk niet in die lijst verschijnen – volg ik hen met een cluster van RSS feeds via Google reader en volg ik de tab ‘Laatste berichten’ op de voorpagina om nieuwe bloggers te kunnen ontdekken die ik mogelijkerwijze interessant vind.

  Waarbij voor mij over het algemeen steeds voorop staat dat de inhoud van een blog – variërend van luchtig tot zwaar – prevaleert boven de boodschapper. Een aantal uitzonderingen daargelaten natuurlijk.

  Hoe dan ook, al die opties doen me teveel denken aan Big brother is watching you. 1984 is een schitterend boek maar ik hoef een aantal ingrediënten daaruit hier op het vkblog niet terug te zien. Ook in de echte wereld niet trouwens…

  Je zwengelt een interessante discussie aan, dat zeker. Daarom vind ik het jammer dat er zo weinig op jouw blog gereageerd wordt.

  Groet,
  Kokopelli

 4. Avatar van Frans Muthert
  Ik weet niet waar ik met deze vraag terecht kan.
  Bovenaan met pijltjestoets vinden we de afdeling NIEUW IN DEZE GROEP.
  Wat is het criterium om daar geplaatst te worden? Toch niet alle nieuwe bijdragen.
  Zo zie ik, tenminste als ik kijk, dat de bijdragen in TEGENDRAADS daar nooit terecht komen.
  Is daar een reden voor?

 5. Avatar van Victor Onrust
  @Ko: Jammer dat je favorietenlijst niet meer openbaar is. Ik vind openheid wie wie waardeert of wil volgen aantrekkelijk. Voor nieuwelingen is het een nuttige manier om een beetje wegwijs te worden. Ik kijk wel eens bij de favorieten van mijn favorieten en kom zo op blogs waar ik anders niet zo snel zou komen. Dat geldt ook voor het volgen van activiteiten. Dat brengt me op ideeën waar ik (niet) moet zijn.

  Je opmerking over de onvolledigheid in de toekomst begrijp ik niet. Gaat er iets veranderen?

  Theoretisch heb je gelijk als je zegt dat je blogs puur op de inhoud zou moeten beoordelen. Dan moet je ze eerst lezen, in ieder geval gedeeltelijk en dat is een bijna onmogelijke opgave. Ook vind ik dat nieuwe bloggers zich wel een beetje mogen "invechten" door zinnige opmerkingen te maken onder blogs van anderen, bijvoorbeeld dat van mij. Dan ga ik vanzelf wel een keertje kijken.

  1984… Bij Big Brother is er sprake van eenrichtingsverkeer. Hij neemt jou waar maar jij hem niet. Hier is dat niet het geval. Het is een (mogelijkheid tot) wederzijdse waarneming. Dat bevordert openheid, transparantie en democratie. Mits niet wordt toegestaan dat de een zijn favorieten verbergt, of zelf kan uitzetten wat hij laat zien zonder dat dat betekent dat hij dat bij de ander ook niet kan zien.

  (tussendoor voor de muziekliefhebber Ko: Ik moest opeens denken aaan "1983… (A Mermaid I Should Turn to Be)" van Jimmy Hendrix. Een schitterend nummer over een hele andere toekomst gaat dan 1984.)

  @Frans (had je hier niet verwacht :-)) De wegen waarlangs allerlei lijstjes tot stand komen zijn ondoorgrondelijk en niet controleerbaar. Ik en behoorlijk wat anderen hebben hier één en andermaal tegen geprotesteerd. Zonder succes. Overigens heb ik net gezien dat je deze vraag al bij Ko gesteld hebt. Ik heb daar niets aan toe te voegen.

 6. Avatar van Frans Muthert
  Dacht dat ik onder Koko deze vraag gesteld had. Sorry. Haal maar weg.

 7. Avatar van Kokopelli
  @Victor: Thanks voor de uitgebreide reactie. Vanwege tijdnood laat ik de discussie even ‘hangen’. Maar ik kom er zeker nog op terug.

  Wel even nog jouw vraag: Je opmerking over de onvolledigheid in de toekomst begrijp ik niet. Gaat er iets veranderen?

  Nee, er gaat niets veranderen. Don’t worry! Ik bedoel te zeggen dat je onder ‘activiteiten van favorieten’ niet de bijdragen te zien krijgt die men in ‘voorpublicatie’ heeft. Op het moment dat zo’n publicatie onder ‘Laatste berichten’ op de voorpagina zal verschijnen wordt dit echter niet getoond in de activiteitenlijst. Een omissie waar op korte termijn helaas weinig aan te doen valt. Vandaar mijn opmerking hierboven over het volgen van publicaties van mijn favorieten middels RSS feeds. Dan mis ik er namelijk geen een. Onder ‘activiteiten’ dus wel.

  Qua muziek zijn we het in elk geval al meteen ronduit eens!! ;-)))

 8. Avatar van georgiana badea
  bij voorbaat mijn verontschuldigingen voor mijn onwetendheid… maar ik snap helemaal niks meer van deze vernieuwde blogsite. Ik zit nu al een paar uur te ploeteren om een nieuw blog te posten, maar ik kan nergens een link naar een pagina vinden. Alleen die over hoe ik mijn algehele blog moet customizen. En zelfs dat lukt niet omdat ik zogenaamd geen juist prefix heb ingetikt.. ik zit echt met mn handen in het haar!

 9. Avatar van Fi de Kat
  Dit "bericht" of "blog" is zo ellenlang en onoverzichtelijk geworden dat ik mijn probleem hier maar deponeer.
  Een groep is makkelijk gemaakt. Maar het toevoegen van je eigen berichten, dus die je al had gemaakt, aan die groep is een prutsklus. Elk bericht moet apart worden opgeroepen en aangevinkt.
  Kan dat ook anders?
  Bijvoorbeeld: als ik me bij een groep aansluit geef ik meteen aan of de berichten die ik al heb gemaakt mogen worden toegevoegd aan die groep. Nog mooier zou zijn – in Neverland vrees ik – dat ik op dat moment een lijst van mijn laatste x-berichten in beeld krijg met de mogelijkheid ze toe of af te voegen aan de nieuwe groep.
  hoi.
  fi

 10. Avatar van Victor Onrust
  @Georgiana, Fi, Ik neem aan dat jullie opmerkingen aan Ko gericht waren maar door de groepsweergave hier terecht zijn gekomen.

  @Fi: Het lijkt me een aardige fearture om berichten groepsgewijs aan een groep toe te voegen. Daar zit dan wel het risico in dat er (nog) meer berichten in groepen komen die daar niets te maken hebben. Bovendien denk ik dat veel mensen die groepen volgen er niet op zitten te wachten dat die opeens volgestopt wordt met "ouwe meuk"