Site pictogram Wat te DOEN

Favorieten kijken

Het wordt een beetje een sport om te kijken wie er in favorietenlijstjes staan en hoe wederkerig deze gunst is. Dan blijkt om te beginnen dat je weliswaar een bericht krijgt als iemand je in zijn lijstje plaatst maar dat er geen overzicht is wie jou in zijn lijstje heeft staan. Je hebt daarmee ook geen mogelijkheid om jezelf uit dat lijstje te verwijderen. Bijvoorbeeld omdat je niet wilt dat die persoon je doen en laten volgt en je geen zin hebt om die optie uit te zetten. Ook is het lastig en een beetje ondemocratisch dat je je favorietenlijstje kunt verbergen. Bij een aantal bloggers kun je nu niets zien.

Om te beginnen het aantal favorieten. Tussen de vijf en vijftien lijkt op dit moment vrij gebruikelijk. Thera spant de kroon met 75 favorieten. Ik vraag me af of je ze dan nog gebruikt? Of zou het uit beleefdheid voortkomen om iedereen die jou als favoriet neemt ook aan je eigen favorietenlijstje toe te voegen?  Zou best kunnen. Ze staat in vrij veel lijstjes van anderen. Het is vrijwel onmogelijk om te tellen in hoeveel favorietenlijstjes iemand voor komt. Ook van jezelf weet je dat niet, tenzij je met de mailtjes de administratie bijhoudt. Ik schat zo dat Kokopelli de ranglijst hier aanvoert.

Interessanter is te kijken naar klustering: Volgens mij  kun je wel zien dat er groepjes zijn die elkaar min of meer uitsluiten.

Ik vind dit alles boeiend en ook wel nuttig en heb daarom een aantal verzoeken op dit terrein:
(1)     Maak het onmogelijk de favorieten-widget te verwijderen.
(2)     Geef door een apart kadertje of symbool aan dat de liefde wederzijds is.
(3)     Zet in de titelbalk van de widget de totalen "van" en "naar"

Mijn laatste verzoek is duur en moeilijk en zet ik even apart: Maak een aparte pagina waarin favorietenclusters zichtbaar worden.

Overigens merk ik bij mijzelf dat ik de aanbevelings/afbevelingsknop heel weinig en steeds minder gebruik. Het niet kunnen zien van het effect is denk ik de belangrijkste oorzaak. Voor zover ik dit bij mijn favorieten kan volgen geldt dat ook voor hun.

Mobiele versie afsluiten