Reacties

Van Agt: venijnig dom gezicht van hedendaags antisemitisme — 3 reacties

  1. Hans Knoop is natuurlijk geen Jodenhater, hij laat Van Agt in het boeiende interview uitvoerig aan het woord. Je krijgt daarbij de indruk met twee vrienden kennis te maken. Zou deze Hans, zelf een kanariepietje in de mijn, een Jodenhater zo zonder meer aan het woord laten? ik denk het niet. Nee, je kunt veel tegenhebben op de oud premier, zijn politieke naïviteit bv. maar van Jodenhaat daar kun je hem niet van beschuldigen.
    Jodenhaat is trouwens verboden, dus, doe aangifte dan weten we het zeker.

  2. Jodenhaat is niet helemaal hetzelfde als antisemitisme. Als je zoals van Acht niets wil weten van het antisemitisme van Palestijnen en de islam in het algemeen dan ben je er zelf een.

  3. Van Agt kan beslist een zekere naïviteit worden verweten. Maar zijn solidariteit met de Palestijnse Arabieren vind ik wel fatsoenlijk. De term antisemitisme is laat negentiende-eeuws. Het blijft natuurlijk de ‘deftige’ voortzetting wat al eeuwen bestond.
    Ik geloof niet dat hem verweten kan worden dat hij antisemitisme verdoezelt. Hij probeert zich te richten op zijn onderwerp, het ellendige lot van de Palestijnse Arabieren. Waar hun leiders zelf grotendeels aan debet zijn. Maar dat is een ander onderwerp.