Comments

Bevrijd de media! — 1 Comment

  1. Tegenwoordige media als De Volkskrant, NRC, etc. claimen juist diversiteit. Terwijl in redacties nog immer een bepaalde, vaak historisch gegroeide, ideologie prominent is, claimen diezelfde redacties dat zij lieden van diverse snit aan het woord laten en zelfs in de burelen hebben. Jouw pleidooi komt erop neer dat zij (veelal) terugkeren naar hun begindagen, toen de ideologie er nog wel dik bovenop lag en de opponent maar naar zijn eigen clubje ging als die wat wilde becommentariëren. Het waren inderdaad best overzichtelijke structuren en je wist waar je je bij aansloot.

    Probleem is tegenwoordig eerder dat ‘ideologie’ bij veel mensen heeft afgedaan. Zij willen zich telkens opnieuw een mening vormen zonder argumenten eerst te toetsen aan een ideologie. In jouw voorstel  zou je perse een ideologie moeten hebben, wil je een mediorgaan kunnen oprichten. Maar wat moeten die ideologielozen dan?