Reacties

Ordinaire baantjesjagers — 2 reacties

 1. Dag V.
  Niet sterk ( in tegenstelling tot je Bolkestein- essay). Baantjesjagers is zelfs erg populistisch voor jouw doen.

  Baantjes hebben ze al gehad. Heeft kennelijk niet veel geholpen, noch ten goede, noch ten kwade. Dus dat kan het niet zijn.
  Duyvestein heeft een afvloeiingsregeling getroffen met de Duyvel op het Steen (Antwerpen) [ Overigens geen familie]. Zoekt geen baantje, wel revanche.

  Ik denk toch dat De Drie het gevoel verwoorden van degenen die de Zorg niet zien als ware het de economie zelve. Geen volmachten willen geven aan het Model van de Inkoopkracht van Albert Heijn, maar dan in de Zorg. Een Inkoopkracht van een pseudomonopolist die boeren/dokters en zeepfabrieken/ziekenhuizen afknijpt, tot ze de daadwerkelijke rotzooi gaan leveren die we massa-consumptie en non-zorg zijn gaan noemen. Lees Achmea (Rabo-bank) voor AH en je weet wat ik bedoel.

  De drie van De Eerste Kamer vertegenwoordigen de consumenten van de Noordermarkt, die bereid zijn teveel voor hun betere voedsel te betalen.
  Die de tuinders en boeren dubbelzinnig laten lachen om zoveel aandacht voor de geneugtendes levens, waaronder een ‘goedverzorgde’ appetijt, gezondheid en ouderdom.
  De Drie vertegenwoordigen ook de Boeren/Artsen en Gezondheidsfabrieken/ziekenhuizen zelf. Of althans de ‘leidinggevenden’ aldaar. Teamgenoten vaak.

  De drie vertegenwoordigen dus een interessante “niche”. En daar moet rekening mee gehouden worden. Zoals nu blijkt. Niks neus naar de middenklasse. Dit is de ‘verlichte’ middenklasse zelf, die boven de “wanordelijke ervaring” [Spinoza] uitstijgt.
  Dit is het topje van de groep staatsburgers die niet willen dat de beslissing over hun consumptiepatroon – wat ze eten, bij wie ze een prik moeten halen – wordt overgelaten aan de Albert Heijn’s/ Achmea’s, maar aan de democratische inzichten en de beter gevulde portemonnee van de staatsburgers zelf. Althans de weerbaren, of vermogenden onder hen.

  Had niet de indruk dat je je veel zorgen maakte over de omvang van de PvdA. Krokedillenzorg ?

 2. @Frits Klopt wel denk ik. Ik had geen zin om me in hun verdere motieven te verdiepen dus ik heb genomen wat me het eerste inviel. Ze hebben jarenlang aan de kant gestaan bij de vernietiging van de zorg door z.g. marktwerking, schaalvergroting en “management”. En nu opeens… Inderdaad laat ik geen traan om het verloren gaan PvdA en nog een aantal andere politieke partijen. Wordt trouwens tijd om weer eens een bakkie te doen.