Reacties

De ondergang van onze Democratie — 24 reacties

 1. Avatar van Reine jRagolo
  Geert Wilders heeft zich diep in de vingers gesneden met Fitna.
  Met zo’n aktie roep je alle reactionairen op om te reageren.

 2. Avatar van Peter Louter
  Wilders en de PVV liggen onder een vergrootglas.
  Iedereen die wel eens het definitieve misnoegen van een groep heeft opgewekt, weet hoe wat is. Wat je ook doet, er valt altijd wel wat op aan te merken.
  De VK vanmorgen was realistisch door te stellen dat Wilders tegen problemen aankijkt die hij heeft willen voorkomen. Hij kende de risico’s maar al te goed.
  Je maakt duidelijk waarom de PVV een personeeldprobleem kent. Dat is niet veroorzaakt door Wilders en/of de PVV, maar door diens/haar bestrijders.Ze hebben effectief weten te voorkomen dat mensen die zich voor de PVV willen inzetten dat vanwege de maatschappelijke risico’s vermijden.

  De angsten waar Wilders-bashers zich door laten leiden zijn complex en veelvuldig. Je waarschuwt. Als dat bashen consequent wordt voortgezet zou dat wel een het monster kunnen baren dat ze vrezen.

  GJB noemde het bashen ooit spottend ‘goed zijn na de oorlog’. Wat weten we eigenlijk van de mensen die zo’n behoefte hebben om voor ‘goed’ door te gaan en zich van hetzelfde kwaad bedienen als ze menen te bestrijden.

 3. Avatar van Timmerark
  Wilders is Rechts. Dat mag je toch wel stellen? Dus alle randdebielen en gevaarlijke idioten die bedreigingen uiten zullen wel Links zijn, toch? En dus is het de schuld van iedereen die niet Rechts is dat Wilders niemand kan vinden om op zijn lijst te staan.

  Ik ben tegen Wilders en dus neemt iedereen gelijk maar aan (niet zo zeer in mijn geval, maar ook in het algemeen) dat ik tegen Israel ben en het moslim geloof koste wat het kost wil verdedigen.

  Verder, maar dit staat buiten je blog, zijn er maar twee politici met wie ik graag een biertje zou willen drinken, Geert Wilders en Emile Roemer.

  En als je het hebt over leedvermaak dan gaat het over het feit dat juist de partij van Law and Order struikelt over lieden die (zo lijkt het nu) van het zelfde gehalte zijn als de randdebielen die Wilders bedreigen, misschien iets groter en kaler, in dit geval.

 4. Avatar van Bas
  De spijker op zijn kop. Verder ondersteun ik de reactie van Peter.

 5. Avatar van Victor Onrust
  @Reine, @Timmerark. Ik ben er inmiddels wel aan gewend dat veel mensen zaken maar half lezen. Maar jullie komen nog niet eens tot een kwart. Gedragen zich meer als automaten. Gooi er een muntje in waar "PVV" op staat en er komt een standaardreactie. Zit ik niet op te wachten.

  @Peter. Ik lees in je reactie ongeveer hetzelfde als wat ik schrijf.

 6. Avatar van őszibarack
  Helemaal politiek correct: De PVV bestaat voor een aanzienlijk deel uit tuig. Maar dat valt de PVV niet aan te rekenen, dat is de schuld van de linkse elite.

 7. Avatar van Bas
  Victor: Ik weet het niet. Maar de situatie in Athene zou wel eens een enorme eye opener kunen worden.

 8. Avatar van Peter Louter
  @Victor, we zijn het dus gloeiend eens.

  Waarom anderen moeite hebben dat patroon te herkennen -gewoon zakelijk- is een ontkenning van de eigen verantwoordelijkheid. Net als maar steeds ontkent wordt dat de aanhang van Wilders te danken is aan het bagatelliseren en vergoeilijken van problematische sitiuaties

 9. Avatar van Eksteroog
  1. Geert Wilders heeft zich jaren geleden lovend uitgelaten over de Amerikaanse senator McCarty. Geert Wilders gaat zelf heel ver in zijn aanvallen op andere mensen.

  2. Het is niet zo, dat alleen PVV-ers in Nederland bedreigd worden. Dat overkomt in Nederland zo veel politici, maar ook andere mensen. Onder andere iedereen, die zich te hard over Wilders uitlaat, loopt een groot risico om bedreigd te worden. Het is ook niet zo, dat alleen PVV-ers last zouden hebben van bekladding van gebouwen. Dat komt meer voor, bijvoorbeeld bij moslims.

  3. Ook heerlijk suggestief om te roepen, dat de beveiliging nu vooral uit de politiek correcte hoek lijkt te komen. Waar is dat op gebaseerd? D66-ers hebben een aanslag op Wilders gepland? Hier wordt gewoon een beschuldiging uit de duim gezogen.

  4.Vervolgens kom je met nogal wat onwaarheden en valse suggesties over de politieke tegenstanders. Zo is de bewering, dat de beweringen van Wilders over de islam niet weerlegd zijn onjuist.

  5. Gezien je steun daarvoor lijk je het complex van leugens en schelden een goede zaak te vinden. En dat deze beschuldigingen aanleiding waren voor hakenkruisen enz. op moskeeën en bedreigingen aan mensen deert jou niet. Dan mag het wel.

  6.Je eindigt met te verklaren, dat de critici van Wilders hun mond moeten houden. Je hebt weinig op met de vrijheid van meningsuiting. Ik denk, dat het geen goede zaak is om voor de lieve vrede de andere kant op te kijken. Bovendien is de eis een aanval op de democratie. Al helemaal, als het zwak onderbouwd is en gebruik maakt van gelegenheidsargumenten

  7. Wilders en de PVV mensen voor de rechter dagen wegens smaad en laster? Voor wat onderbouwd gezegd wordt in het kader van het maatschappelijk debat? Terwijl Wilders veel slechter onderbouwde verhalen de wereld in stuurt? Dat wordt lachen!

  8. Een voorbeeld over Wilders leugens en zijn extremistische karakter.
  Taqiyyah-leugen, ook bekend van Wilders en Bosma: http://www.vkblog.nl/bericht/355091/Islamcritici%3A_de_islam_en_Hitler
  de overeenkomst met antisemitisme: http://www.vkblog.nl/bericht/355211/Islamcritici_en_antisemitisme%2C_een_voorbeeld

  Let goed op, de link met Hitler wordt gelegd door islamcritici, niet door Wilders-tegenstanders.

 10. Avatar van Timmerark
  ==Ik ben er inmiddels wel aan gewend dat veel mensen zaken maar half lezen. Maar jullie komen nog niet eens tot een kwart. Gedragen zich meer als automaten. Gooi er een muntje in waar "PVV" op staat en er komt een standaardreactie. Zit ik niet op te wachten.==

  Prima, hou je kwartje maar. Zul je nodig hebben, nu het een dubbeltje op zijn kant ‘ voor jullie ‘ is…;)

 11. Avatar van katja
  Ja, Victor.

  Het is opvallend dat ik niemand, maar dan ook geen hond op tv pf radio heb horen noemen hoe moeilijk het is voor de PVV om kader op te leiden die het er voor over heeft om een "smet" op zich te laden, laat staan evt bloot gesteld te worden aan bedreigingen met geweld. Iedereen focust zich op het detail van de o zo slechte Eric L. (die moeten ze inderaad eruit donderen, daar niet van, evenals Brinkman trouwens) en blijft a/d oppervlakte over de achterliggende problemen ten aanzien van goede kandidaten aanwas. En al die open deuren over herhaling v/d LP toestanden: had Wilders allang zelf benoemd, dat ie dat niet wilde en daarom ook voorzichtig met Gemeente Raden. ledenaanwas ed wilde handelen.

  Bah, om misselijk van te worden, als ik het al niet was.

  En inderdaad, of het tij te keren is?? Ik vrees ook het ergste, maar blijf hopen tegen wil en dank.

  Bas, wat bedoel je precies met situatie in Athene? Die bompakketjes of vraag om steun van stootgroepen in Griekenland überhaupt tegen te veel instroom uit niet Europese landen aldaar?

  Bolkestein heeft gelukkig vandaag zijn radicaal noemen van Geert wat genuanceerde door Riemen op zijn nummer te zetten inzake diens uitlatingen aan zijn adres.

 12. Avatar van misja
  ach, dat gezeur over Wilders op het blog,
  het is tenminste iemand met lef,
  wat bij het gros hier ontbreekt

 13. Avatar van Eksteroog
  Lef maakt iemand nog niet tot een goed mens of zelfs maar een fatsoenlijk mens.

 14. Avatar van Victor Onrust
  @Eksteroog (= iemand die maar voor een tiende leest wat er staat)

  =2. Het is niet zo, dat alleen PVV-ers in Nederland bedreigd worden.=
  Heb ik dat gezegd? Bovendien: Het is niet alleen de bedreiging maar zeker zo belangrijk is de uitsluiting. Het discrimineren op politieke voorkeur zal ik maar zeggen.

  =3. Ook heerlijk suggestief om te roepen, dat de beveiliging …=
  Er staat bedreiging, niet beveiliging. Zoals bekend mag je volgens sommige linksradicalen fascisten of zelfs racisten doden. Dus iedereen die PVV ers voor fascist of racist uitmaakt legitimeert dit soort daden. Houd je niet van de domme!

  =4. dat de beweringen van Wilders over de islam niet weerlegd zijn onjuist.=
  Waar staat dat dat nu weer?

  = 5. Gezien je steun daarvoor lijk je het complex van leugens en schelden een goede zaak te vinden. En dat deze beschuldigingen aanleiding waren voor hakenkruisen enz. op moskeeën en bedreigingen aan mensen deert jou niet. Dan mag het wel.=
  Dit slaat helemaal nergens meer op. Je stapelt het ene wat ik NIET gezegd heb op het andere en gaat daar dan tegen te keer.

  = 6.Je eindigt met te verklaren, dat de critici van Wilders hun mond moeten houden. =
  Voor de meelezers: het zoveelste bewijs dat E een cursus "lezen wat er staat" moet gaan volgen.

  De rest laat ik voor wat het is. Teveel eer.

 15. Avatar van Bas
  katja: Eergisteren stond er een artikel in de VK die de uiterst explosieve toestand in Athene beschreef. Griekenland wordt geteisterd door illegalen. Niet een paar. Maar zoveel dat Athene voor delen niet meer leefbaar blijkt te zijn. Daar hebben knokploegen het werk van de politie overgenomen. Ze knokken dus letterlijk immigranten van pleinen en straten weg. De politie moet nu de immigranten beschermen. Hoe lang dat goed gaat is maar de vraag.

 16. Avatar van Satuka
  Ik vind toch dat de verantwoording in eerste instantie bij de PVV zelf ligt. Het kost niet zo heel veel om uit te zoeken of iemand ooit strafrechtelijk veroordeeld is. En de missers stapelen zich inmiddels toch wel hoog op.

  Dat gezegd hebbende, ben ik het wel volkomen met je eens dat de haatpropaganda van (een aantal van) zijn politieke opponenten inmiddels buitenproportionele vormen heeft aangenomen. En dat werkt dit soort wantoestanden natuurlijk wel in de hand.

  Ik verwacht niet dat dit op korte termijn af zal nemen. De honden ruiken bloed.. en dat kruipt nu eenmaal waar het niet gaan kan…

 17. Avatar van Satuka
  Eksteroog: ==Onder andere iedereen, die zich te hard over Wilders uitlaat, loopt een groot risico om bedreigd te worden ==

  De haatmails komen tegenwoordig van verschillende kanten binnen, zover zijn we inmiddels wel gepolariseerd, maar ik heb bijvoorbeeld nog geen Nederlandse smartlap op Youtube gezien waarin ‘voor de grap’ wordt opgeroepen om Pechtold, Rabbae, Danen, Enait of Abdul Jabbar van de Ven te vermoorden.

  Maar misschien heb ik wat gemist? Noem eens een paar "Wildershaters" die onder voortdurende beveiliging moeten leven?

 18. Avatar van cor verhoef
  @Onrust,

  Ideologische bondgenoten van Wilders schieten in het wilde weg allochtonen af in Malmo, Zweden. Fotootje graag…

 19. Avatar van Satuka
  Cor: laten we het maar niet over de ideologische bondgenoten van Al Qaida hebben.. die bedreigen en vermoorden in het wildeweg islamcritici..

 20. Avatar van Eksteroog
  @Victor Onrust

  Sorry

  Verkeerd begrepen.
  Dus daar zijn we het over eens. De critici van de PVV mogen doorgaan met het benoemen van het rechts-extremisme enz. van Wilders. Want de overeenkomsten daarmee zijn overduidelijk.

  Herhaaldelijk is aangetoond, dat hij leugens verspreid over andere godsdiensten. Ik had bijvoorbeeld al verwezen naar de recente taqiyyah. Maar zelfs als het niet bewezen is dat Wilders liegt, de bewijslast ligt bij degene die de beschuldigingen richting joden/moslims richt. Valse beschuldigingen jegens joden, antisemitisme genoemd, zijn toch rechts-extremistisch? Dus ook de beschuldigingen jegens andere religieuze groepen. Wilders en de PVV zijn overduidelijk extremistisch.

  En het is volkomen terecht, dat zij de Nederlandse normen en waarden blijven handhaven en afstand bewaren tot het rechts-extremisme en er zeker niet mee willen samenwerken. Dat vindt jij toch ook?

  Je hebt ook niet beweerd, dat er een verband zou zijn tussen de beveiliging die Wilders nu geniet en de aantijgingen over zijn extremisme. Want dat zou een willekeurige valse beschuldiging zijn,

  Maar wat wilde je eigenlijk zeggen met deze blog?

 21. Avatar van Victor Onrust
  @Eksteroog

  Mijn uitgangspunt is dat de PVV niet extreem rechts of erger is. Ik heb dat standpunt gelezen en er een tijdje geleden al afstand van genomen. http://www.vkblog.nl/bericht/235970. Als jij vindt dat het is "aangetoond" dan houdt het verder op. Ik ga er verder niet over in discussie want je wilt kennelijk degenen die dat roepen geloven, terwijl ze geen enkel feit hebben dat dat bewijst. Zoals tijdens het proces ook weer eens overduidelijk bleek.

  @Peter.
  Tot mijn schrik moest ik laatst constateren dat "de blog" het gewonnen heeft van "het blog", "deze blog" is dus geen mokrotaal. Op http://nltaal.blog.nl/taalvraag/2006/03/11/het_geslacht_van_blog staat te lezen: Op Google geeft ‘de blog‘ 4.680.000 hits. ‘Het blog‘ maar 125.000. Internetters geven de voorkeur aan de.

 22. Avatar van Eksteroog
  @Victor Onrust

  Ik denk ook, dat er verder weinig te praten valt.
  De overeenkomsten in gedrag tussen Wilders, de PVV en een aantal Wilders-aanhangers hier enerzijds en antisemieten anderzijds is duidelijk en aantoonbaar. Zie de eerder gegeven links. Ik heb niet eens een serieuze poging gezien om relevante verschillen aan te tonen.

  Ik vind juist dat gedrag extremistisch. Dat botst met Wilders en co, en dus ook met jou. Het is een ethische keuze van mij om het gedrag van antisemieten af te keuren. Een ethische keuze, die jij voorlopig niet zal maken.

  En daarnaast vind jij dat wij, de mensen die antisemitisme afkeuren, dat moeten inslikken en valse beschuldigingen richting joden en moslims moeten accepteren als normaal en fatsoenlijk. Jij vindt deze keuze ondemocratisch. Tsja, daarover worden we het echt niet eens.

  En dat jij je verhaal onderbouwd met wat verzonnen beschuldigingen maakt het in mijn ogen er niet beter op. Maar jij vindt normaal.