Reacties

Op weg naar het Wereldkalifaat — 1 reactie

  1. Avatar van Ruud Zweistra
    Of het een bewuste beweging is, weet ik nog steeds niet – ik vermoed van niet. Maar het alternatief is eigenlijk erger: dit is gewoon het resultaat van sociologische krachten. Van de islamitische kant is dit doodgewoon het ingebakken religieuze imperialisme – datgene dat samen met de hang naar geweld het islamisme tot een vorm van fascisme maakt. En van de autochtone kant is dat de automatisch gemaakte associatie tussen immigratie en culturele diversiteit en kosmopolitisme.

    Dit laatste onder het mottto: alle diversiteit is mooi – ook als je vla met stront mengt.

    Zie Frans Timmermans: "De boerka is misschien geen goed idee, maar je mag niet over de islam praten."

    Ik noem dat cultuurverraad, maar laatst kreeg ik de kritiek dat die mensen geen cultuur kennen …