Reacties

Antwoord aan Tofik Dibi — 6 reacties

 1. Avatar van Peter Louter
  To the point!, vooralsnog ga ik er maar van uit dat hij het antwoord schuldig zal blijven. Op een forum werd hij beticht van ‘dawa’, het stooien van zand in de ogen om de islam aanvaardbaar te maken.

 2. Avatar van peterv
  Toch bedoelt Tofik het goed. Daarvan ga ik gewoon nog uit.

 3. Avatar van Victor Onrust
  @PeterV: Ik denk meer naïef vermengd met een tikkeltje opportunisme. Als hij teveel afstand neemt tot de islam dan gaat dat ten koste van zijn positie.

 4. Avatar van peterv
  Tofik neemt een tussenpositie in, erkent dat zelf ruiterlijk en wil dat ook. Wij kunnen en mogen ook niet van hem eisen dat hij eerst volledige afstand van de islam doet alvorens we hem ‘serieus’ nemen.

  Ik denk wel dat hij het zichzelf moeilijk maakt. Allerlei ‘vragen’ krijgt hij vanaf nu op zich afgevuurd waarop hij slechts wollige antwoorden kan geven, wil hij nog langer serieus genomen worden binnen de (gehele) moslimgemeenschap. Aan ons de moeilijke opgave om zijn wollige antwoorden niet bij voorbaat af te doen als laf.

  Wat dat betreft zat Ehsan Jami er heel anders in.

 5. Avatar van Victor Onrust
  @PeterV: Hoe kom je er nu bij dat ik geëist heb dat hij volledig afstand neemt van de islam? Ik vraag hem om de islam waar hij in meent te geloven expliciet van die andere islam te onderscheiden. Omdat ik vermoed dat dat een "bovenmenselijke" opgave zal blijken (en een onmogelijke als hij jouw(?) eis er bij neemt dat hij serieus genomen wordt in de gehele moslimgemeenschap) vraag ik hem of het dan niet beter is afstand te doen. Wollige antwoorden zijn laf en we schieten er niets mee op. We hebben al genoeg wollige politici.