Reacties

PvdA: weg met die partij. — 3 reacties

 1. Avatar van Klaverblad
  De criteria ken ik ook niet. Positieve discriminatie bij gelijkwaardige kwaliteiten (ook arbitrair) ben ik vóór. Dat deze plucheregenten opzouten vind ik een verheugend feit.

 2. Avatar van Victor Onrust
  @Klaverblad: Dat deze plucheregenten opzouten vind ik een verheugend feit

  Ik vind zo een uitspraak typerend voor deze tijd. Iemand moet "opzouten" op grond van concrete kritiek op wat hij doet of als het duidelijk is dat hij niet goed functioneert. Niet op grond van een vaag gevoel dat hij "plucheregent" zou zijn.

  Als iemand dat het al jaren wel goed doet (en van KdeV heb ik dat toevallig iets beter gevolgd) dan is het te walgelijk voor woorden om iemand op deze wijze aan de kant te zetten. Hij was bijvoorbeeld nou eens niet iemand die zich na zijn ministerschap te goed voelde voor de Tweede Kamer en snel CvK of burgemeester werd.

  Continuïteit en wat je als een goed functionerend iemand van de organisatie waar je voor werkt mag verwachten zijn heel belangrijk. Loyaliteit moet van twee kanten komen.

  Reactie is geredigeerd

 3. Avatar van Harmjan
  Ik sluit me aan bij de reactie van Victor.
  Klaas de Vries was soms wat kribbig, maar verder een integere, vasthoudende en intelligente bestuurder en volksvertegenwoordiger. Niet iemand die alle dagen de media opzocht, wel iemand die keihard werkte.
  Jammer dat hij geen Senator wordt voor de PvdA.