Site pictogram Wat te DOEN

PvdA: weg met die partij.

Soms is het jammer dat ik jaren geleden mijn lidmaatschap van de PvdA al opgezegd heb. Ik had het nu nog wel een keer willen doen. Uit de VK van hedenochtend:

Klaas de Vries niet in senaat

Van onze verslaggever Raoul du Pré

DEN HAAG – PvdA-politicus Klaas de Vries heeft zich teruggetrokken als kandidaat voor de Eerste Kamer nadat het partijbestuur hem op een onverkiesbare plek had gezet. Ondanks inspanningen van partijleider Wouter Bos kwam De Vries niet hoger dan de 23ste plaats. Ingewijden bevestigen dat de oud-minister dit als een belediging opvatte.

Naast de Vries zijn ook de oudgedienden Bert Middel en Ed van Thijn gesneuveld in het selectieproces. Zij keren niet terug in de senaat. Partijvoorzitter Michiel van Hulten zegt dat zij het slachtoffer zijn geworden van de nieuwe selectiecriteria. ‘Wij willen een volstrekt gelijke man-vrouwverdeling. Die was de afgelopen jaren scheef. Daarom was er nu minder ruimte voor mannen.’

Tegen De Vries pleit bovendien dat hij geen andere belangrijke maatschappelijke functie meer heeft, zegt Van Hulten.

Een poging van Bos om De Vries te redden, liep spaak. Hij verloor de stemming in het bestuur. De Vries wil geen oordeel uitspreken over de selectiecriteria. ‘Het is jammer, ik had het graag gedaan.’ Ed van Thijn zegt te begrijpen dat hij plaats moet maken voor nieuwkomers.

Commentaar:

Kunnen we het eens hebben over damesknuffelaars. Weer eens wat anders.

Mobiele versie afsluiten