Reacties

Jesse Klaver, naïef of Tunneldenker? — 2 reacties

  1. In je laatste zin leg je een verband tussen het tunneldenken van de persoon Klaver en Nederland. De vraag is mi vooral, ook juist nu na de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen maart 2018: waarom wordt zijn tunnelverhaal door Nederland gepikt? Ik heb daar nog geen goed antoord op. Ik heb lichtelijk de neiging het te verklaren dat Klaver Nederland een meer optimistisch beeld voorschotelt dan ik zelf kan

  2. @Jan Krosenbrink,
    Dezelfde vraag stelde ik me vannacht ook. Het zijn de jonge kiezers, de adolescenten die GrL groter hebben gemaakt. Daar zit iets engs in omdat die leeftijdsgroep meer dan andere de neiging heeft om totalitair te denken. Problemen moeten worden opgelost. En ook al is de oplossing niet het juiste antwoord op het probleem, het wordt tunneldenkend doorgezet. Zelfbenoemde slachtoffergroepen krijgen alle aandacht van GrL dat zichzelf ziet als een milde zegen voor de samenleving die gered moet worden. Het zal de polarisatie vergroten en de trek van slachtoffergroepen naar de steden versterken.