Reacties

Ja, het is OORLOG — 4 reacties

  1. De meeste ( bijna alle) moslims gedragen zich, zoals jij en ik. Ze lezen die boeken niet, steken een sigaretje op na de dienst, drinken (thuis) een biertje. Gaan naar hun werk en proberen hun kinderen netjes op te voeden… Toch? Er zijn wel een paar specifieke problemen, zoals echtscheiding,…

  2. @Lex Dit liedje speel je nu al een tijdje af. Grijsgedraaide plaat. Afgezien dat het niet klopt, zelfs niet in NL is er een grote minderheid waarvoor dit helemaal niet klopt. Hun kinderen netjes opvoeden is hoe dan ook een zeldzaamheid. Dan zouden ze om te beginnen zelf fatsoenlijk NL moeten leren en dat is maar zelden het geval.

  3. Ik ben gehecht aan de waarheid. Je hebt gelijk er is een kleine (piepkleine) minderheid die afzichtelijke daden pleegt, of daarvan droomt. Hoe weet je dat kinderen goed opvoeden onder moslims een zeldzaamheid is? Grof generaliseren, dat is het…Onze taal wordt helaas zelden netjes en correct gebruikt, maar dat is geen monopolie van moslims hoor…De moslimelite hier en elders spreekt de daders van die afzichtelijke daden bestraffend toe. En dat is naar mijn mening de enige weg om het gevaar onder de knie te krijgen. Niemand weet overigens hoe de uitbarstingen van geweld (lang niet altijd moslimgeweld.) te keren.

  4. Ik citeer: “In WO II werd geweld tegen de burgerbevolking als middel ingezet, met als bekendste voorbeelden de bombardementen op Rotterdam, Londen en Hiroshima. Dit geweld is niet vergelijkbaar met de terreur die door de Islam wordt aangesticht. In feite was het een al of niet geslaagde poging om het falen van de defensie zodanig aan te tonen dat de andere partij genoodzaakt was zich over te geven. De oorlog tegen de Islamisten kent in wezen geen mogelijkheid tot overgave of vrede. Pas als men er in slaagt de Islam zelf te vernietigen, haar symbolen omver te halen de geestelijken op te sluiten en te herprogrammeren haar verspreidingskanalen te blokkeren zal het kunnen ophouden. Dit in de Arabische wereld uit te voeren lijkt onmogelijk maar de vijfde colonne in Europa en elders moet kunnen worden aangepakt.”Ik laat geen zin in deze bewering onbesproken en weersproken, kijk maar:1. Er zijn in W.O. 2 veel groter oorlogsmisdaden bedreven, dan de bombardementen op genoemde steden en dat zeg ik als zoon van gebombardeerde ouders in Rotterdam. Iedereen kent ze, de afgevoerde onschuldige burgers, in veewagens om ze te vermoorden in tot dan toe onbekende dorpjes als Westerbork, Sobibor en Oswiecim.2. Je hebt gelijk er is veel geweld in onze huidige tijd, gepleegd door Isis en dat vooral tegen moslims.  Die bende moet beslist vernietigd.3. Die strijd moet uiteindelijk leiden tot de overgave van die islamisten, pas dan is er vrede en welvaart mogelijk in Syrië en Irak. Waarom twijfelen aan de vredeswil van gewone Syriërs of Irakezen? Waarom een hele godsdienst afschrijven?4. Geestelijken gevangen nemen?5. Een vijfde colonne moet eerst worden aangetoond en daar lijkt het niet op. Laten we onze rechtsstaat in Europa vertrouwen en waar nodig verbreden, wie de geschiedenis kent, Victor; en dat doe jij, zou ook moeten weten dat alleen met de rechtsstaat iets bereikt kan worden.6. Het afschrijven van “de Arabische Wereld” lijkt mij geen goed plan…Buitenlandse politiek is echt iets anders.