Reacties

De geheimhoudingskamer: Rechters weer eens niet goed bij hun hoofd — 1 reactie

  1. trieste zaak. Reden om de klokkenluiderspositie te onderzoeken, die is opvallend zwak. In bananenrepublieken zijn spijtoptanten, leden van een eerdere regering die er met reden uitstappen, zelden populair bij het volk. Het kan zijn dat het volk het bij het verkeerde eind heeft, ik denk dat dat het geval is. Een tweede kans krijgt zo iemand echter niet, hij/zij zat dicht bij het vuur, nu een beetje vuil spuwen is wel wat gemakkelijk na zelf eerst ook geprofiteerd te hebben van de macht.

    Klokkenluiders kennen vaak hetzelfde probleem, ze waren te hoog in de boom en worden daarom moreel afgerekend, hetgeen zijn/haar inhoudelijke verhaal ondersneeuwt bij het volk aan de basis.

    Dus alleen maar klokkenluiders op een laag nivo, dat zijn reeds de bedrijfsledengroepen van de vakbonden in een bedrijf. Elke slimme leiding van een onderneming werkt daar al mee.

    De ‘hoge’ klokkenluider kan slechts terugvallen op een heel goede advokaat, en dat is vaak niet genoeg bij de rechters zoals uit je verhaal weer eens blijkt. Niet waarheid telt maar het aantal mensen dat die waarheid deelt en hun respektievelijke positie