Reacties

Autisten bij de Belastingdienst — 8 reacties

 1. Avatar van K
  Mag ik opmerken dat de term autist hier in negatieve zin gebruikt wordt! Daarbij opmerkend dat hier diverse mensen met een vorm van autisme bloggen? Medebloggers dus, die zich wel autistisch voelen maar niet achterlijk? Integendeel zelfs; ze zijn vaak intelligenter dan de gemiddelde mens. dat wilde ik even opmerken dus.

 2. Avatar van victor onrust
  Pfff, meg ik even verwijzen naar: http://www.volkskrantblog.nl/bericht/182020, ofwel, waarom zou je je in dit kader aangesproken voelen. Een beetje verstaander weet wat hier met autisme bedoeld wordt. Ook het niet meer mogen gebruiken van woorden als "negerzoenen" en "jodenkoeken" is eigenlijk te gek voorwoorden. Advies: zaag die lange tenen eens af.

 3. Avatar van Lisette
  Mensen, ik beloof, vanavond pak ik een zaag voor mijn tenen. Ik zal niet knoeien op het blog ;-).

  Maar zonder dollen, je maakt de Belastingdienst naar mijn idee een compliment, ik kwam niet op het idee om het verkeerd op te vatten. Ik ben misschien een pseudo-autist die het wil zijn; mijn zoon heeft een echte diagnose (Asperger) en ik had me geen beter en liever kind kunnen wensen….en voor jouw probleem zouden medewerkers met autisme een voordeel zijn; een echt rechtvaardigheidsgevoel komt meer dan gemiddeld voor bij mensen met een vorm van autisme. Veel mensen met autisme zijn zo opmerkzaam en precies dat zij zulke fouten als hier beschreven niet maken.
  Reactie is geredigeerd

 4. Avatar van landheha
  Haha! Nee, die van de telefoon zijn niet de slimsten. "Gorkum kennen we niet, maar we hebben wel een vestiging in Gorinchem" 😀
  Regels zijn regels, dat is het enige dat telt.
  Altijd vriendelijk blijven, ze hebben ook lange tenen.

 5. Avatar van alib
  Volgens mij snappen alleen autisten met geld waarover je het hebt.

 6. Avatar van Alex
  Kennelijk wordt hier met Autisten bedoeld dat de belastingsdienst incompetent is. Maar daarmee plak je wel meteen een label op Autisten dat zij ook incompetent zouden zijn en zij dus de werkelijke oorzaak zijn.
  Reactie is geredigeerd

 7. Avatar van victor onrust
  Volgens mij is autisme een communicatieve stoornis (ik heb het hier over de verschijningsvorm, niet over de oorzaken). Het niet kunnen luisteren naar wat anderen zeggen. Het geen antwoord geven op vragen door niets te zeggen of door stug je eigen verhaal af te draaien. Dat lijkt me hier toch een redelijke omschrijving van het gedrag van de B-dienst. Autisten zijn op dat vlak inderdaad incompetent. Dat doet er niets aan af dat zij op andere vlakken zeer competent of zelfs geniaal kunnen zijn. Autisten zouden alleen de oorzaak van het autisme van de belastingdienst kunnen zijn als de belastingdienst bewust autisten in dienst neemt voor de communicatie naar de klant.
  Reactie is geredigeerd

 8. Avatar van Alex
  Autisme hebben moeite met subtiele signalen op te pikken of begrijpen wat er bedoelt wordt als men veel abstracte termen hanteert. Daardoor vervallen ze in een monoloog. Wat je ondervond met de belastingsdienst was veel meer gestoeld op een gebrek aan kennis. En daar blinken autisten nu net in uit. De vraag die je stelde was helder en concreet, dus zou een autist prima begrepen worden. Het antwoord dat je gekregen had was misschien wat aan de lange kant geweest.
  Reactie is geredigeerd