Comments

Met  J.P Coen hebben ze de verkeerde — 1 Comment

  1. Met J. P. Coen hebben ze de goeie. Gewoon omdat hij symbool kan staan voor al die wrede, schijnheilige en onbekende profiteurs. Ik zou me in deze periode moeten gaan verdiepen om te kunnen bewijzen dat volkeren-moord, zoals Coen op de Banda-eilanden pleegde, níét best wel gewoon gevonden werd. Ja, er vielen ook veel slachtoffers onder de kolonisten. Maar door het noodlot, niet door massamoord. Ja, het was een hardere tijd. Maar dat maakt volkeren-moord niet begrijpelijker. Van mij mag Coen van zijn sokkel gehaald worden, de Coen-tunnel hernaamd en mag Piet Hein blijven staan. Ik hoor zojuist dat het Van Heutz-monument beklad is. Terecht. Over hem zijn we ook ietsje anders gaan denken. Verklarende bordjes erbij is wmb ook een optie. Dan krijgen Van Heutz en Coen verklarende bordjes. Piet Hein kan zonder.