Reacties

Mag een imam in een preek ongelovigen varkens noemen? — 10 reacties

  1. Een algemene uitspraak heeft recht op een antwoord op hetzelfde plateau. Als ongelovigen varkens mogen worden genoemd, verdienen gelovigen datzelfde etiket. En omgekeerd. Ook goden en hun afgezanten dienen binnen de lijntjes te kleuren.

  2. Volgens mij gaat dit blog over de mogelijkheid van vervolging en veroordeling en de gevolgen mocht een veroordeling plaatsvinden. Zie overigens niet wat er “algemeen” aan deze uitspraak is. Het is groepsbelediging en ook bedreiging. Van allen die niet in de Islam geloven.

  3. Deed ik al, citeer de passage waarop je opmerking van toepassing is.

  4. De rest van de tekst vult dat “mag” in als een juridische en politieke zaak, daar gaat het om.

  5. Ik herinner me een rechtszaak tegen iemand die zijn buurman voor varken had uitgemaakt. Dat mocht dus niet. Vraagt die man aan de rechter: mag ik een varken wel ‘buurman’ noemen? Dat mocht vd rechter. En de man heft zijn hoed en zegt: dag buurman (mopje uit de oude doos)

     

     

  6. Wilders vs Imam: ik bedoelde ook te zeggen, dat er een groot verschil is tussen deze zaken. Binnenskamers en binnen religieverband mag men zeggen wat men wil en een verslaggever mag de meningen van beide heren ventileren ikv vrije nieuwsgaring.