Reacties

De regering besluit maar ‘links’ bepaalt de uitvoering — 1 reactie

 1. Makkelijk praten over een moeilijk onderwerp.

  In laatste instantie zou ‘links’ helemaal niet moeten (mee)werken in deze samenleving. Want als ze zo dicht op het vuur zitten zien ze de uitwassen van dichtbij en branden ze hun vingers aan het repareren van de ‘realiteit’ van structureel rechts beleid.

  Menselijke mensen zijn (te) makkelijk te manipuleren voor doortrapte geesteszieken.

  Daar heb je een punt. En vervolgens stemmen ze ook nog links. Dat is een correlatie, geen causaliteit.

  De CPN en de gereformeerden in de PvdA waren altijd heel streng in de moraal. Niks met winkeldiefstal, misbruik van sociale voorzieningen, slappe opvoeding.

  Wat de auteur constateert zijn juist de consequenties van  ‘verrechtsing’  en ‘liberalisering’ in het stedelijke en politieke landschap, waarbij goede mensen-die-geven-om-mensen opgescheept worden met de brokken ( en dan dus maar links worden/blijven)

  Het lijkt op de oude mevrouw die bijna dagelijks de papiertjes van toeristen e.a. opprikt en in haar eigen vuilniszak stopt. Zij is ook vóór mensen die hun spullen zelf opruimen en – bij gebrek daar aan – voor een betere dienst stadsreiniging. Zou ze soms stiekem ‘links’ zijn ?