Reacties

Ratio is een mannending (7) — 4 reacties

 1. Hi,Ik heb enkele opmerkingen:
  -Heeft u hier (rationeel) onderzoek voor gedaan dat uw standpunt bevestigt?
  -Uw betoog voelt volledig gevoelsmatig en toont weinig daadwerkelijke ratio. U bent niet onbevooroordeeld en argumenteert op basis van gevoel. Waarom zou uw betoog waar en redelijk zijn wanneer ik dit als een puur gevoelsmatig betoog zie?
  -Uw argumentatie op basis van het verleden waarin geredeneerd werd op basis van de ratio (ik neem aan dat u Kant oid hebt gelezen) is vrij eenzijdig. Hoewel zij inderdaad zo redeneerden, zijn hun argumentaties allang tegengesproken ik rationele betogen. Ik vraag me daarom af of u ooit onderzocht heeft hoe die “vroegere tijd” daadwerkelijk zich heeft ontwikkeld tot de huidige tijd.
  -u argumenteert dat er alleen maar minder ratio aanwezig is in de huidige tijd. Hoezo zouden vrouwen echter niet ratio kunnen hebben? Het is leuk dat u emotioneel gezien het stom vindt dat vrouwen nu meer macht hebben dan vroeger, maar dat betekent niet dat vrouwen geen ratio kunnen hebben.
  -heeft u ooit zelf in de wetenschappen gezeten? Want anders zijn uw argumenten over desbetreffende wetenschappen behoorlijk ongefundeerd en irrationeel. 
  -het probleem met yin en yang is de onjuiste vergelijking. mannen hebben een makkelijkere positie in de huidige samenleving. Yin en yang zijn gelijken, man en vrouw niet. Vrouwen verdienen minder, kunnen niet savonds veilig over straat lopen, kunnen met dezelfde skills niet tot dezelfde positie komen in de samenleving en worden gekleineerd, onder andere door u. Mannen ervaren dan wel een grotere druk om te werken en de ratio te gebruiken, maar dat evenaart zich niet met de nadelen die vrouwen ervaren. U leeft minder dan 100 jaar en toch voelt u de druk om vrouwen in een hoekje te drukken van minderwaardigheid. En dat te verkondigen als een gelijke positie.
  -dat geschiedenis bestaat betekent niet dat zij goed is. Dat vrouwen achtergesteld zijn, dat er extreem veel mensen vermoord zijn in oorlogen, dat er gebieden gekoloniseerd zijn, al dat is deel van geschiedenis. Geschiedenis is niet over de glorie van mannen, maar zou schaamte moeten voortbrengen tezamen met de wil om deze zaken te verbeteren.
  gegroet,een man

 2. @Man Uw reactie getuigt van zeer slechte en selectieve lezing. Ter lering, maar niet ter vermaak laat ik hem staan. Alleen al dat u aan het eind meent dat het over de glorie van mannen zou gaan zegt genoeg.

 3. Dank voor de zorgvuldig geargumenteerde reactie. Uw blog is een bron van ratio en zeker niet een boze mannenstem die het niet leuk vindt dat tradities opgeheven kunnen worden en geen volledig rationele natuurwet aanduiden, omdat er nu eenmaal geen natuurwet of volledig objectieve ratio zonder zogenoemde “empathie” mogelijk is.

  Kom aanzetten met een empirisch onderzoek dat aantoont dat vrouwen minder intelligent zijn en dan praten we verder. Ook al zijn de wetenschappen nog steeds grotendeels gedomineerd door mannen, alsook iq-testen daardoor.

  Ratio betekent niets als het niet de daadwerkelijke empirische wereld reflecteert.

 4. @Man U krijgt nog een kans. Als u weer op vergelijkbare wijze reageert, zal ik u blokkeren. Het voorbeeld van IQ geeft goed aan waar het mis gaat. Om te beginnen is het sinds Buikhuizen verboden om dergelijk onderzoek te doen. Maar de deelname aan denksporten zoals bridge, go en schaken maken overduidelijk dat er een verschil is. En nee, daar wordt niet gediscrimineerd, er wordt alleen gekeken naar wat je kunt. Zo bridgen er veel meer vrouwen dan mannen, maar slechts een enkele vrouw dringt door tot de wereldtop. Om maar te zwijgen over wat je ervaart in het dagelijks leven, de zogenaamde empirie. Als u alle delen netjes had gelezen had u kunnen begrijpen dat “daadwerkelijk de empirische wereld reflecteren” zeer problematisch is en in de sociale wetenschappen (inclusief economie) helemaal. Bij de volgende reactie wordt “Man” als naam niet meer geaccepteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>