Reacties

Tien jaar liegen en draaien – Het is klaar — 4 reacties

  1. Zeer juiste conclusie. Maar toch. Het Ruttianisme krijg je ook met een groot CDA niet weg, ook niet met Omzigt. Overweeg ook Renske Leijten. Dan geef je steun aan de SP – een ambitieuze loot van het socialisme die bemestende stemmen nodig heeft. Bovendien geeft je dan steun aan een vrouw die in een mooie samenwerking met Omzigt heeft laten zien dat zij haar mannetje staat! Dat zijn ook strategische keuzes. Arend Keizer.

  2. Ben je tegen het huidige beleid, dan moet je zorgen dat ze in een minderheidsregering terecht komen. Meer zit er nu niet, in. Stem dus op kartel-klagers… 

  3. Dat Rutte “Om te beginnen het klimaatalarmisme van de opwarming” zou opkloppen (n.b. tot religieuze hoogten) is een misvatting, integendeel!Verder is al lang uitgerekend dat adaptatie veel meer kost dan mitigatie. Voor Nederland en wereldwijd. En daar komt nog de toename van de migratiedruk als gevolg van de opwarming bij.

  4. @Philip De angstcomponent is in klimaatalarmisme minder, ik had bij moeten vermelden dat er ook een schuldcomponent is die bij klimaatalarmisme groter is.

    Ieder handelen in het heden gericht op een termijn langer dan vijf jaar is dubieus, tien jaar zeer dubieus en nog langer is er geen zinnig woord over te zeggen.  Een vijf-jarenplan is het maximum, dat wist zelfs Stalin. De verzamelde kennis en modellen zijn in alle opzichten te onvolkomen om voorspellingen te doen die meer dan 50% kans op werkelijkheid hebben. Dat geldt nog steeds voor de klimaatwetenschap, nog meer voor de gevolgen en nog meer voor de reparatie er van. Dat wil niet zeggen dat je er helemaal niets aan hoeft te doen, maar alleen wat zonder veel schade en offers mogelijk is. Al het andere gaat ten koste van andere belangrijke problemen die om aandacht vragen en door het alarmisme uit zicht raken.