Site pictogram Wat te DOEN

De onderbuik is een nuttig orgaan

sigaretjeIncident

J heeft met vriendin 18/6 op het Leidseplein naar NL-AUS gekeken. Wedstrijd afgelopen. Vriendin wil sigaretje. J wil die voor haar kopen. Vlakbij staat een groepje Marokkanen.

De voorgeschreven idee is dat dat mensen zijn zoals jijzelf. En aangezien er gerookt wordt stapt J naar ze toe en vraagt of hij een sigaret mag kopen voor € 2. De sigaret wordt hem voorgehouden, maar nadat hij de € 2 heeft overhandigd krijgt hij die niet. Als hij vervolgens de € 2 terugvraagt wordt hij KO geslagen en komt bij in de ambulance met een gat in zijn wang.

Het is verstandig om hieruit de conclusie te trekken dat het uitgangspunt dat iedere ander is zoals jijzelf niet deugt. Dat is beter voor je gezondheid. Door te discrimineren, door kennis en ervaring, misschien zelfs genetisch doorgegeven, te gebruiken om te bepalen of iemand wel of niet aanspreekbaar is.

Dat gaat zoals onderzoek uitwijst niet met veel denkwerk gepaard. Daar is vaak geen tijd voor. Het is iets dat je doet met je onderbuik. Een nuttig orgaan. Dat bepalen gaat snel en toch redelijk zorgvuldig. Je kijkt misschien pas in de laatste plaats naar de huidskleur. Houding, kleding, kapsel en groepsgedrag zijn veel belangrijker. Het is ook niet verstandig te proberen om een sigaretje te kopen bij een groepje Hells Angels. Het gaat hier om tribale cultuur.

De daders zijn toevallig gepakt. Nu nog een passende veroordeling. En hopen dat daarbij politie en justitie niet “per ongeluk” personalia van slachtoffer en getuigen aan de daders bekend laten worden. Al of niet via hun “advocaten”.

Eerder schreef ik over discriminatie:
Discriminatie moet !
Discriminatie à la Marjolijn
Het accepteren van ongelijkheid

En over de onderbuik: Mijn onderbuik

 

Mobiele versie afsluiten