Site pictogram Wat te DOEN

Coranavirus – Rutte’s Stupide Sluiting verstookt ons als Dor Hout

Omdat 13 oktober “maatregelen” werden afgekondigd die nog wat dommer en inconsistenter zijn dan die in april is dit blog van 22 april weer bovenaan gezet. Met een nieuw plaatje. Zoals bij de MSM gebruikelijk puur bedoeld om de gewenste emotie op te wekken. Thích Quảng Đức stak zich 11 juni 1963 in Saigon (nu Ho Tsji Min Stad) in brand uit protest tegen de vervolging van boeddhisten door het katholieke regime ten tijde van de Vietnam oorlog. Wij gewone burgers die zich aan de regels houden worden nu ook vervolgd.


Eerder leek de aanpak van Rutte gezien de omstandigheden wel redelijk. Nu opnieuw de meeste maatregelen van de “intelligente” lockdown onverkort verlengd worden is daar geen sprake meer van. Te verwachten is dat het nog immer sluiten van sportscholen, sporten, onderwijs; vrijwel afschaffen van sociaal verkeer; het verder voortduren van bedrijfssluitingen en -halveringen onnoemelijke schade aan de economie en het welzijn van velen gaat opleveren. En daarmee de levensverwachting van die velen gaat aantasten.

 

 

En inderdaad, daarmee wordt het leven van enkelen met misschien een jaar gerekt. Op enige moment moet men besluiten dat het offer van velen niet meer opweegt tegen deze minimale verlenging en zich tevreden moet stellen dat de IC capaciteit beperkt is en blijft. Dat het kappen van dor hout te noemen is misschien niet verstandig maar zet de zaak wel op scherp. Afijn, ik wijs via Coronavirus – Hyper-individualisme alom tegenwoordig nog maar eens op de bekroonde film The Ballad of Narayama.

Het blijft zinnig te proberen door maatregelen de verspreiding van het virus te vertragen, maar van enige intelligentie is geen sprake. Als er een ding duidelijk wordt is het dat de overheid niet meer in staat is tot “maatwerk” en de vrijheid en verantwoor­delijkheid van mens en ondernemer draconisch beperkt. Wat ook opmerkelijk is, is de snelheid en draconische hoogte van de straffen voor Corona-spugers of dreigers. Alsof het een poging tot doodslag is. De bestraffing of zelfs de afwezigheid daarvan bij vergelijkbare ontwrichtende daden van onze cultuurvijandige medemensen steekt daar schril bij af. Om over de straffen die doodrijders krijgen maar te zwijgen.

Afijn, Rutte verstookt liever de economie en daarmee de levensverwachting van velen.

 

 

Mobiele versie afsluiten