Site pictogram Wat te DOEN

Leven in een open gevangenis

prison-cell-doors-openSchoenen uit. Riem en horloge af. Zakken leegmaken. Een normaal ritueel als je de gevangenis in gaat. Maar ook heel normaal als je een vliegtuig neemt of een rechtbank betreedt.

De leider van een van de grootste politieke partijen van ons land wordt permanent bewaakt. In feite leeft hij in een mobiele gevangenis.

En waarom? Omdat de boven ons gestelden weigeren het kwaad bij de wortel aan te pakken. In plaats daarvan is de reactie op iedere aanslag op onze cultuur: bevoegdheden en budget veiligheidsdiensten uitbreiden. En dit betekent dat ons leven steeds meer het karakter van een open gevangenis krijgt. Iedereen moet in toenemende mate geobserveerd en bewaakt worden om de enkeling die gevaar oplevert er uit te kunnen pikken.

Tel daarbij op dat deze methode niet kan slagen. Omdat we open grenzen hebben. Omdat er een grote groep mensen is die sympathiseert, waar men kan onderduiken en waartussen het vanwege de gesloten en solidaire cultuur moeilijk is om in te infiltreren. Omdat er belangrijke buitenlandse financiers zijn. Omdat andere vormen van misdaad zich ook niet met politiële en justitiële inzet serieus laten aanpakken.

Grenzen moeten aan de buitenkant bewaakt worden. En de hele 5e colonne die in ons midden is moet met harde hand tot de orde worden geroepen of uitgezet. Iedere vorm van propaganda moet worden verboden en onmogelijk gemaakt.

Lees verder Orde en Straf

 

Mobiele versie afsluiten