Site pictogram Wat te DOEN

Wil de Gutmensch een Gouden Dagenraad?

maginotlinie1Maginot linie in N-Frankrijk – ©Victor Onrust

In het Parool van zaterdag 13 april 2013 schreef @Wierdduk over de Roma-invasie in Duisburg. Een lezenswaardig artikel, dat helaas niet online staat. Hij besluit met:

De wijkdominee die probeert te bemiddelen, wordt door hen weggehoond als een Gutmensch, die altijd weer de oorlog erbij haalt. Hans-Wilhelm Halle: “Ik kan ze niet meer horen, die dominee, die huichelachtige politici, met hun geblaat over dat wij Duitsers ons schuldig moeten voelen. Ze schilderen ons af als Wutbürger: kleinburgerlijke, rechtse, ontevreden types. Maar waarom word ik weggezet als racist omdat ik de waarheid spreek, namelijk dat die zigeuners hier niet passen?”

Hij voelt zich in de steek gelaten, bekent Halle. “Een leven lang betaal je keurig je belasting en dit krijg je ervoor terug. We hadden ons huis gekocht als aanvulling op mijn pensioen, maar we kunnen het nu aan de straatstenen niet kwijt.” Logisch, zegt hij. “Wie wil hier nu nog wonen?”

Iedereen met een beetje verstand wist het al lang: die grenzen moeten weer dicht, dichter of dicht blijven. In ieder geval met Roemenië, Servië en Bulgarije en nog veel meer andere, niet Europese landen. Het moet een fort Europa worden. De onaangepasten die de afgelopen jaren hier naartoe zijn gekomen teruggestuurd of onder zeer streng regime aangepast.

Het lijkt er op dat er substantiële neonazipartijen van de grond moet komen voordat de bestuurlijke elite tot actie over zal gaan. Of misschien nog een paar Breiviks. Dan is het al te laat: als de staat het af laat weten met het gebruik van geweld gaan de getroffenen dat op een gegeven moment zelf doen.

Parlementaire oppositie, hoe goed ook gebekt, het schrijven van al of niet doorwrochte artikelen en boeken: het helpt niet. Er zal echt iets georganiseerd moeten worden. Daarom een soort van oproep, aan mezelf, aan de scribenten hier en elders die zich de vingers krom schrijven, en vooral aan Geert Wilders: organiseer eens wat. Niet eenmalig en ludiek, niet gewelddadig maar ook geen krachteloze demonstraties. Richt een zelfstandige organisatie op (geen politieke partij) die, liefst in Noord-Europees verband acties bedenkt en uitvoert die echt pijn doen en lang volgehouden worden. Het bezetten van luchthavens of zo. En dan met kettingen zoals onze dierenvrienden dat doen.

PS: Dit blog is 13 april 2013 geschreven en toen aangeboden aan de Dagelijkse Standaard. Het was de laatste keer dat ik daar iets probeerde gepubliceerd te krijgen. De heren hadden geen belangstelling meer…
Mobiele versie afsluiten