Site pictogram Wat te DOEN

Knuffelaars bitte rechts einordnen!

Vanwege de voortgaande opmars der dierenknuffelaars dit stuk uit 2009 bovenaan gezet. De verkiezingen waren die voor het EP in 2009. Overigens heb ik toen evenals in 2012 met frisse tegenzin links gestemd .

Men dwingt mij rechts te gaan stemmen. Ben ik dan rechts geworden? Ik dacht het niet. Misschien ongeveer zo rechts als Maarten Koning, de hoofdpersoon van “het Bureau”. Die zich dat afvroeg als hij geen zin had om in een demonstratie mee te lopen. Of het wel goed vond dat mensen die misbruik van sociale regels maken worden aangepakt.

Nu een initiatiefvoorstel van PvdA + SP is aangenomen om de nertsenfokkerij te verbieden is de maat voor mij vol met het gemakzuchtig de oren laten hangen naar zielige mensen en dieren door links. Ongetwijfeld heeft GL ook voor deze wet gestemd. Zou dit het gevolg zijn van de feminisering van de politiek? Met drie vrouwelijke fractievoorzitters zou je dat wel gaan denken. En dan zo’n flutredenering van minister Jacqueline Kramer (nog een vrouw) er bovenop.”Er zijn voldoende alternatieven om je warm te kleden”. Waarom verplicht men dan niet meteen het algehele veganisme? Of nog beter: ontwikkel een mens die op zonne-energie werkt (Houellebecq, “Mogelijkheid van een Eiland”), dan hoef je die lieve planten ook niet te doden.

Ik ben een mensendier. En heb ook zo mijn rechten. Ik hoef toch niet een paar miljoen jaar menselijke geschiedenis te verloochenen? Ik weet wel hoe dit komt. En heb er ook al eerder over geschreven. Hier nog maar eens een korte herhaling van de theorie van het Knuffelen:
“Naarmate er minder serieuze mogelijkheden zijn om politiek zinnig vorm te geven aan je stem wordt de behoefte toch iets te doen meer uitgeleefd op makkelijke zielige objecten.”

Het belangrijkste taboe-onderwerp is de relatieve en absolute overbevolking. Ook de wens een strobreed in de weg leggen aan het internationale flitskapitaal komt maar mondjesmaat voor. De belangrijkste kandidaten om te knuffelen kent u natuurlijk wel:

Ik had toch liever dat de dierenliefde door rechts omarmt werd. Dan kon ik gewoon links blijven stemmen.

Mobiele versie afsluiten