Site pictogram Wat te DOEN

Ondertussen… in patentenland

The Inquirer (INQ) is een kritisch en humoristisch geschreven webmagazine over ontwikkelingen op het gebied van IT en internet. Vorige week bijvoorbeeld:
Paul Allen refiles to sue the world (Based on laughable patents) door Nick Farrell 30 dec 2010.

Kort samengevat: Paul Allen, CEO en oprichter van Microsoft wil zijn sluwe plan om de hele wereld (Apple, Google, AOL, Ebay, Facebook, Yahoo, Office Depot, Officemax, Netflix, Youtube) voor de rechter te slepen doorzetten vanwege vermeende diefstal van software ideeën. Het betreft betaling voor enkele vermeend briljante maar feitelijk belachelijk voor de hand liggende ideeën die zijn bedrijf langs patent beoordelaars heeft gesmokkeld in de afgelopen paar jaar.

Het US patentbureau heeft blind bijna alle aanvragen voor softwarepatenten goedgekeurd, waarschijnlijk omdat ze betaald worden per goedgekeurd patent en omdat ze van het goede fatsoen van de aanvragers uitgaan. Dit afgezien van het feit dat software nooit gepatenteerd had mogen worden omdat het geen uitvindingen zijn maar ontdekkingen.

Twee van die patenten betreffen de manier waarop gerelateerde inhoud op websites wordt weergegeven zoals bijvoorbeeld Google’s advertentiesysteem.

—–

Ook lekker is het volgende stukje over de continue bedreiging door DRM (Digital Rights Management: het in computersystemen inbakken van kopieerbeveiliging. Intel heeft nu zijn ziel aan deze duivel verkocht: Intel’s Sandy Bridge sucks up to Hollywood with DRM

Kijk ook nog even naar mijn “nieuwjaarswens”: Sneeuw

Mobiele versie afsluiten