Site pictogram Wat te DOEN

Sorry, we hebben even niet opgelet

Beste (Euro)parlementariërs,

1000x excuus dat we even, (nou ja een jaartje of 20) niet hebben opgelet. We dachten dat we rustig konden slapen terwijl jullie wel op de winkel zouden passen. Helaas hebben jullie onze belangen verkwanseld. Misschien omdat jullie invloed op de werkelijke gang van zaken misten, zoals economie en zo, hebben jullie op terreinen die minder in het oog liepen zoals milieu, mensenrechten, vrijheid van meningsuiting onze rechten op ongehoorde wijze in de uitverkoop gedaan.

Sommigen onder ons, naïeve kiezers, dachten dat het papier geduldig was en dat het zo’n vaart niet zou lopen met de uitvoering van al die schone natte dromen over broederschap met wereldgeboefte en zielige diertjes. Maar nu blijkt dat er in de rechterlijke en uitvoerende Europese machten allerlei figuren opduiken die er ook echt werk van willen maken komen we van een koude kermis thuis.

Als de zittende partijen nu snel het boetekleed aantrokken en orde op zaken zouden stellen, bijvoorbeeld door een aantal verdragen terug te draaien of open te breken, dan zou dat nog  iets zijn. Ik vrees dat er nog heel wat verkiezingsoverwinningen van "ultrarechts" voor nodig zijn voordat men wakker wordt. Maar misschien is het dan te laat en is er een echte reïncarnatie van Hitler tussendoor geglipt.

De lijst van schendingen van wat ik als burgerrecht ervaar is inmiddels eindeloos, daarom alleen twee recente berichten:

Meningsvrijheid in de EU op de helling  
EU verwacht dat Zwitserland verdragen nakomt

Namens allen die nog net links zijn blijven stemmen,

Victor Onrust.

Mobiele versie afsluiten