Site pictogram Wat te DOEN

Geert en de onderkoning.

HTW: Goedendag meneer Wilders, neemt U plaats.
GW: Goedendag meneer Tjeenk, dank U.
HTW: Ik zal er niet om heen draaien en meteen ter zake komen. Weet u waarom deze fase is ingelast?
GW: …?
HTW: Die is ingelast omdat Wij er ons van willen verzekeren dat U begrijpt waar het om gaat.
GW: Ik geloof niet dat u het recht heeft mij als een schooljongen te overhoren. Als dit het is dan ga ik maar.
HTW: Hoho, niet zo haastig mijnheer Wilders. Wij willen graag van U vernemen of u van zins bent om uw schizofrene houding te laten varen. Enerzijds horen Wij van “goede chemie” en wens tot overeenstemming. Anderszijds geeft U voortdurend aan U nergens wat van aan te trekken en door te willen gaan mensen tot op het bot te beledigen.
GW: Tja, ik kan er ook niets aan doen dat mensen zulke lange bottige tenen hebben. Ik ben er niet op uit om ze te beledigen, maar kan me voorstellen dat ze het niet leuk vinden wat ik over sommige groepen te zeggen heb. Ook al is dat de waarheid.
HTW: Ik zeg ook niet dat u de Waarheid niet mag zeggen, zelfs niet dat u uw Waarheid, die niet de mijne is, mag verkondigen. Ik onderzoek alleen of het mogelijk is dat u uw taalgebruik wat bijstelt zodat de waarheid niet zo hard overkomt. Dit land heeft een stabiele regering nodig en daarbij hoort het zo te zijn dat men elkaar niet nodeloos irriteert.
GW: Meneer Tjeenk, ik lees al meerdere jaren uw beschouwingen over het niet functioneren van de overheid. Keurige beschouwingen en met die ideeën vind ik niets mis. Mijn vraag is nu: wat heeft u met deze beschouwingen bereikt.
HTW: uh…
GW: Precies. Niets. De verkokering, de regulering, het korte termijndenken, de baantjesjagerij, het gaat allemaal gewoon door. Hoe zou dat nou toch komen. U bent tenslotte wel de onderkoning van Nederland. Dat zou toch enig gewicht in de schaal moeten leggen.
HTW: uh….
GW: Precies. Die slappe praatjes leiden tot niets omdat er alleen nog aandacht is voor lawaai. Voor harde uitspraken. Zonder omhaal zeggen waar het op staat.
HTW: uh…
GW: Precies. Wij zijn het in wezen eens. Daarom kan er ook sprake zijn van goede chemie. Maar voor de camera’s zal ik niet mijn mond houden en mij ook niet matigen. Om de mensen bij de les te houden is voortdurende aandacht nodig. En die krijg je alleen als je geen blad voor de mond neemt.
HTW: uh…
GW: Precies. Ik hoop dat u nu begrijpt dat ik geen schizofreen ben met een januskop. Maar dat ik mij helaas genoodzaakt zie om af en toe wat toneel te spelen.
HTW: Nou ja, dat zal dan wel…

Mobiele versie afsluiten