Site pictogram Wat te DOEN

Rare kutpartijtjes: het referendum als worst

The Proles | by MattJHerring

De rare kutpartijtjes in Ik zou al die rare kutpartijtjes bijna ultrarechts noemen hebben vrijwel allemaal het bindend referendum als programmapunt. Ook een aantal gewone kutpartijen heeft het in het programma opgenomen. In Over de wil van het volk wordt uitgelegd waarom een referendum, of het nu bindend is of niet, in een parlementaire democratie niet kan werken. In een raden-democratie — het enige werkelijke alternatief voor een parlementaire democratie — is het, een enkel uitzonderingsgeval daargelaten, overbodig.

Er zitten best wat intelligente mensen in de rare kutpartijtjes en dit inzicht is geen hogere wiskunde. De vraag is dan wat zo’n raar referendum in het programma van een raar kutpartijtje doet.

HET IS EEN BEWIJS VAN EIGEN ONMACHT.

Uiteindelijk leeft ergens het besef dat men geen enkele deuk in de corrupte kapitalistische EU-dictatuur gaat kunnen maken. Omdat men weigert behoorlijk samen te werken maar, nog belangrijker, omdat men geen flauw benul heeft hoe de macht in elkaar zit en daarom geen idee heeft hoe die te veroveren. Zou men daar enig benul van hebben dan zou een georganiseerd, politiek geleid, EU-breed verzet mogelijk zijn.

Om dit alles te verhullen wordt de kiezer de worst van het bindend referendum voorgehouden.

Mobiele versie afsluiten