Site pictogram Wat te DOEN

De Rest van de FvD snapt het gelijk van Baudet ook al niet

De Rest van de FvD snapt het gelijk van Baudet ook al niet

Dat de media en de democratie verworden zijn maakt het moeilijk zo niet onmogelijk om uitsluitend langs parlementaire weg veranderingen af te dwingen. Er zal altijd met een behoorlijke afstand naar deelname aan democratische organen gekeken moeten worden. Die zal in de eerste plaats dienen om aan het woord te komen, niet om langs die weg tot verandering te komen. En Baudet liet dat in een aantal kameroptredens heel goed zien.

Schreef ik in Thierry Baudet snapt zijn eigen gelijk niet. Het parlement is geen doel maar middel. Dat wil niet zeggen dat je willekeurig te keer kunt gaan in het parlement of tegen het mainstream gedachtengoed. Je moet permanent nadenken over de effecten van je optreden en dat van andere vertegenwoordigers van het FvD. Dat is dus wat, afgezien van de überhaupt verwerpelijke inhoud van sommig gedachten”goed” Thierry en zijn entourage niet snappen.

Degenen die terecht over het abjecte gedachtengoed gestruikeld zijn snappen het echter ook niet als ze denken dat “de democratie te herstellen is” door “de partij  te zien als een centrumrechtse partij, liberaal op economisch vlak en cultureel conservatief. Een partij die in staat is mee te regeren en die machtsrelevant is.” Machtsrelevant — dat wil zeggen aanvaardbaar voor de heersende macht — ben je binnen de niet herstelde democratie alleen als je braaf meedraait in het EU-circus.

In voorgaand blog schreef ik Wat Lenin schreef over deelname aan de democratie zou verplichte kost moeten zijn voor iedereen die serieuze verandering nastreeft. 

Dat blijft onverkort staan, vandaar dezelfde foto uit 1920 boven dit blog.

Mobiele versie afsluiten