Site pictogram Wat te DOEN

#Halsema: Realisten in de fout

De Telegraaf zat zwaar fout met het bericht over de “gewapende inbraak” van de zoon van Halsema. Na lezing van de open brief van Halsema blijft er helemaal niets over van de beschuldigingen van de Telegraaf. De weergave van de feiten in die brief lijkt behoorlijk te kloppen. Daartegenover staat geen enkel bewijs van de Telegraaf over hun versie. Samenvattend:

Het binnengaan van een verwaarloosde onbewoonde boot, waarschijnlijk zonder sporen van braak, kan moeilijk een inbraak genoemd worden, laat staan een gewapende, want daarvoor is bezit van een wapen onvoldoende. Daar moet mee gedreigd of het moet daadwerkelijk gebruikt worden en aangezien er geen bewoner was kan dat niet. Door Halsema wordt erkend dat haar zoon wetten heeft overtreden, maar er is geen sprake van een “gewapende inbraak”. De politie was ook niet gekomen voor de inbraak maar voor overlast.

Het afschermen van gegevens en het feit dat er na een maand nog geen vervolging is ingesteld, zijn dat dan zaken die het rechtvaardigen om Halsema via haar zoon aan de muur te spijkeren? Het afschermen van gegevens voor onbevoegden (iedereen die er niets mee te maken heeft) zou eigenlijk standaard moeten zijn voor iedereen die slechts als verdachte wordt aangemerkt of die aangifte doet. Ik weet van zaken waarbij mensen die aangifte van geweld deden door de dader bedreigd werden en hun aangifte introkken. Dat er na een maand nog geen justitieel vervolg is is niets bijzonders. Er bestaat zelfs een goede kans dat het wegens overbezetting van het justitiële apparaat niet tot een vervolging komt. De molens van justitie malen langzaam en er is geen enkel bewijs dat Halsema gepoogd heeft dit in de doofpot te stoppen.

Dat de Telegraaf zich hiervoor heeft geleend is vrij dom maar des Telegraafs, en ik denk dat Halsema grote kans maakt een procedure wegens smaad te winnen. Dat spraakmakende realisten die ik op Twitter volg allemaal op de wagen sprongen om mee te huilen met de Telegraaf is het meest  teleurstellend.
Dit met uitzondering van Erik de Vlieger en Bart Nijman. Dat meehuilen is wel begrijpelijk omdat Halsema een waardeloze Groenlinks politica en burgemeester is, maar uiteindelijk is deze totaal ongefundeerde aanval nutteloos en waarschijnlijk contraproductief.

Realisten, dat zijn oppositionelen waarvan ik dacht dat ze ook nadachten en een minimum aan intellectuele bagage hadden. Ik ga ze niet bij naam noemen. De meesten hebben ontzettend lange tenen en blokken je voor je het (t)weet.

Mobiele versie afsluiten