Site pictogram Wat te DOEN

De policor WC-rol

Door een toeval kreeg ik in een hotel een verpakking waarin vier WC rollen van de Zweedse firma Tork in handen. Op de voorzijde ziet u om te beginnen een mannetjes- plus vrouwtjes symbool. Dit zodat we niet in verwarring zouden geraken dat dit papier exclusief voor mannen of vrouwen bedoeld is. Ongetwijfeld is dit een oudere partij en zal een nieuwe ook een gender-neutraal symbool moeten tonen. Enigszins in tegenstelling hiermee is de mededeling dat het hier een “conventional” model betreft. Wel weer “advanced”, wat dat ook moge betekenen. Onder de pictogrammen staat dat het 198 vellen betreft met een lengte van ca. 25 meter en een hoogte van ca. 9,5 cm. 2 laags. Het groot vermelde productnummer 47 21 59 en de vermelding T4 zullen bedoeld zijn voor klachten, hoewel daar eigenlijk ook een serienummer voor noodzakelijk is.

Op de achterzijde is in vijfentwintig talen vermeld dat het om toiletpapier gaat, meestal voorzien van een wisselende nadere aanduiding zoals “standaard”, “kleinrollen” , “conventioneel” . Daarboven is in een banier de voorzijde herhaald waarin ook “Advanced” .
Verder uiteraard een streepjescode en het feit dat het door SCA (“care of life” ) geproduceerd is in Nederland. Een EU Ecolabel (waaronder SE/004/001) met de verzekering dat het veegpapier minimaal uit 50% uit maagdelijke vezels bestaat. Het bekende prullenmand symbooltje met daarnaast een recycleaanduiding “04” / PE-LD dat op de verpakking zal slaan. Want er zal hopelijk niet bedoeld zijn dat we gebruikt WC papier in de prullenmand moeten gooien.

 

 

Mobiele versie afsluiten