Site pictogram Wat te DOEN

De zoveelste onzin in de VK: USA roofkapitaal=progressief

rebel-flag-tattoo

In de Volkskrant wordt een stuk uit de NY Times overgenomen onder de titel “Amerikaans grootbedrijf is progressiever dan u denkt” Het laat goed zien wat progressief nu is: pure politieke correctheid. Inderdaad, het US grootbedrijf laat wel eens de oren hangen naar de linkse politiek-correcte meute.

Het binnenhalen van de Confederate vlag door Walmart na de schietpartij “progressief”? Gewoon bang om een slechte beurt te maken bij de klant. Waarbij ik nog moet zien hoe lang ze het volhouden als de klanten waarvoor die vlag uithing wegblijven. Ondertussen blijft Walmart een tamelijk slechte werkgever. Volgens mij beloont geen enkel bedrijf ongeschoold of bijna geschoold werk voldoende. Maar ja het is niet progressief meer om daar iets over te vinden. Want vaak wit en ook nog vaak man.

Van het opgevoerde verzet van grootbedrijven tegen bepaalde potentieel discriminerende (christelijke) wetten wordt wel expliciet gemeld dat dat gebeurt om de consument te behagen. Ook daarvan moeten we zien wat er gebeurt als de daardoor niet behaagde consument zich van het bedrijf afkeert. In ieder geval heeft het weinig met een progressieve inborst te maken.

Het verzet van het grootbedrijf tegen migratiebeperking wordt gebracht onder het mom dat de bedrijven “de beste werknemers” moeten kunnen kiezen. De goedkoopste zullen ze bedoelen. Verdere loondruk. Dat bedrijven gevoeliger zijn voor “sociale rechtvaardigheid” dan parlementariërs is nogal voor de hand liggend. Bedrijven proberen de meest koopkrachtige groep te behagen: de politiek correcte stedelijke elite. Parlementariërs zijn gedwongen ook andere groepen te bedienen.

Grote Bah!

 

Mobiele versie afsluiten