Site pictogram Wat te DOEN

Populisten van Europa verenigt U!

Partijen en bewegingen die wijzen op de gevaren van migratie en in het bijzonder op de islam worden in heel Europa weggezet als populisten. Laten ze daar dan maar een geuzennaam van maken. Populisten zijn mensen die naar het gepeupel luisteren, het “gewone volk”. De elite ontkent hun bestaan, en vindt in ieder geval dat je niet naar ze moet luisteren: de belangen van het “gewone volk” moeten genegeerd worden. “Ooit een normaal mens ontmoet” is niet voor niets een favoriete uitdrukking van de ontkennende links-gek.

De moord op Charlie Hebdo is een historisch moment dat tot actie aanzet. Helaas is de populistische beweging daartoe niet in staat omdat zij zich opgesloten heeft in anti- Europees nationalisme. Velen roepen tegen de EU te zijn maar niet tegen Europa. Alleen zie ik nergens een leiding opstaan die oproept tot Europees nationalisme. En dat is hard nodig. Want de problemen kunnen onmogelijk door de nationale staten worden opgelost, zelfs als ze dat zouden willen. De Populistische Partijen van Europa, kortheidshalve de PPE, moeten de weg gaan wijzen naar een echte Europese Natie. En die zal er heel anders uitzien dan de EU.

De leiders, Wilders, le Pen, Farage en anderen zullen het samen eens moeten zien te worden en een van hen naar voren schuiven. Die zal voor allen moeten gaan spreken. Ik vrees in het Engels, de “lingua franca” die het meest verspreid is. Er zal een Europese Unie moeten worden nagestreefd die veel verder gaat dan de huidige maar ook veel kleiner en homogener is. Een unie die in staat is en de wil heeft de eigen cultuur en belangen van degenen die daar  deel van uit maken te verdedigen en te beschermen. Ik sluit niemand uit maar burgerschap van zo’n Europa is niet gratis. Bij twijfel zul je overtuigend moeten aantonen deel uit te maken van het Europa waarin je woont.

Niet gemakkelijk maar de enige mogelijkheid om de invloed van de islam en de toestroom van migranten, al of niet als “vluchteling” te stoppen. En om weerstand te kunnen bieden aan de onttakeling van onze welvarende economie in het wereldgeweld en het afwentelen daarvan op de middenklasse.

Lees verder in Coup Europa

Mobiele versie afsluiten